Ga naar de inhoud

Verse IJsthee – Gentle Minty Green IceTea

Gesponsord artikel  Vandaag heb ik een topper van een recept-idee voor jullie. Sinds ik dit ontdekt heb drink ik het bijna iedere dag: verse ijsthee. Drink je thee alleen in de winter omdat je het in de zomer te warm vindt? Dan is dit dé oplossing. En stiekem vind ik dit nog veel lekkerder dan
Delen op

Verse IJsthee – Gentle Minty Green IceTea

ijsthee maken

Gesponsord artikel 

Vandaag heb ik een topper van een recept-idee voor jullie. Sinds ik dit ontdekt heb drink ik het bijna iedere dag: verse ijsthee.

Drink je thee alleen in de winter omdat je het in de zomer te warm vindt? Dan is dit dé oplossing. En stiekem vind ik dit nog veel lekkerder dan warme thee. Verse ijsthee is dé oplossing voor warme dagen als je opzoek bent naar een verfrissend drankje maar geen frisdrank wilt drinken.

Persoonlijk ben ik een moeilijke drinker. Het is maar goed dat op het werk collega’s meerdere keren per dag thee voor me halen, anders zou ik veel te weinig drinken. Ik probeer daarnaast twee flesjes water leeg te drinken maar dit vergeet ik eigenlijk altijd. Tot ik sinds kort dagelijks een (thermos)kan verse ijsthee meeneem naar het werk. Deze gaat met gemak leeg.

Voor de ijsthee gebruik ik de thee van Dilmah Exceptional. De verschillende melanges van de thee van Dilmah zijn aromatisch, maar toch subtiel. De smaken zijn uniek, en extra lekker in een ijsthee. Zonder veel toevoegingen creëer je met deze thee gemakkelijk een speciale (ijs)thee. Klik hier voor meer informatie over de verschillende melanges en mijn favorieten uit de lijn.

De kwalitatieve thee van Dilmah Exceptional is verkrijgbaar bij de supermarkt (bijvoorbeeld Albert Heijn) in 12 verschillende melanges, klik voor meer verkoopinformatie.

Nu snel door naar het recept, zodat je thuis aan de slag kunt! Door naar de Gentle Minty Green Icetea!

recept ijsthee

Verse ijsthee: Gentle Minty Green IceTea

Bereidingstijd 5 minuten en minimaal een uur tijd om te koelen

Ingrediënten voor 750 ml verse ijsthee:

  • 750 ml water
  • 2 zakjes Dilmah Gentle Minty Green Tea
  • 1 limoen
  • Extra: takjes verse munt en ijsklontjes

Bereiding:

Verwarm het water tot 70°C (tegenwoordig zit op veel waterkokers een knop om het water tot 70 °C te verwarmen in plaats van te koken als je dit niet hebt, laat het water dan koken en vervolgens een beetje afkoelen). Schenk het water hierna in een kan en laat de zakjes Dilmah Gentle Minty Green Tea 2 minuutjes trekken.

Zet de kan met getrokken thee vervolgens weg in de koelkast.

Haal na minimaal een uur (langer mag ook) de kan verse ijsthee uit de koelkast en voeg schijfjes limoen en eventueel takjes munt toe. Het is ook lekker om nog een aantal ijsklontjes toe te voegen.

Ga lekker buiten zitten en geniet van je zelfgemaakte verse ijsthee. Veel lekkerder dan die uit een pak.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op