Filmpje: Plaattaart Quattro Formaggi

Plaattaart met prei en aardappel

Vandaag een lekker recept voor een plaattaart, namelijk de plaattaart Quattro formaggi.

Wij zijn bij ons thuis erg van de AVG, aardappelen vlees en groenten. Zeker één à twee keer per week staat deze Hollandse pot bij ons op tafel. Daarom vond ik het erg leuk dat MAGGI me vroeg een variatie te maken op de standaard AVG maaltijden waarbij gekookte aardappelen worden gegeten met (gekookte) groenten en een stukje vlees.

Ik heb een plaattaart gemaakt met aardappel, prei en kip met daarover de 4 kazensaus van MAGGI. Het bleek een topper van een recept te zijn, het viel hier thuis behoorlijk in de smaak kan ik zeggen. Door de kaassaus is de topping van de plaattaart lekker romig, wat weer heel goed past bij de krokante bodem van bladerdeeg.

In dit filmpje laat ik je zien hoe je de Plaattaart Quattro Formaggi maakt:

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken.

Scroll naar beneden voor een overzicht van de gebruikte ingrediënten.

Plaattaart Quattro stagioni met prei en kip

Plaattaart Quattro stagioni

Plaattaart Quattro Formaggi met prei en aardappel

Bereidingstijd 30 minuten en 50 minuten baktijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 400 gram aardappelschijfjes
  • 3 preien
  • 1 pakje MAGGI 4 Kazensaus
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken en om in te vetten
  • extra: een beetje oude geraspte kaas

Extra benodigd: een bakplaat of ovenschaal met een afmeting van 32 x 23 cm

Bak de bodem 20 minuten voor op 200 ºC en bak de plaattaart Quattro Fromaggi in 30 minuten op 200 ºC af.

Dit is artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. We hebben heerlijk zitten smullen van dit recept en zo eenvoudig te maken.
    Hij staat voor vandaag weer op het menu.

    Succes Brenda, heerlijke recepten.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk