Zalm met pestokorstje
Vandaag deel ik geen complete maaltijd, maar wel een erg lekker visgerechtje. Zalm met een pestokorstje. Dit soort gerechtjes komen altijd van pas. Afgelopen weekend hebben we veel vlees gegeten, daarom ga ik deze week wat vaker voor vis. Wat dan zeker op tafel komt is een lekkere moot zalm. Gewoon met peper, zout en eenZalm met pestokorstje
Bewaren
Vandaag deel ik geen complete maaltijd, maar wel een erg lekker visgerechtje. Zalm met een pestokorstje. Dit soort gerechtjes komen altijd van pas.
Afgelopen weekend hebben we veel vlees gegeten, daarom ga ik deze week wat vaker voor vis. Wat dan zeker op tafel komt is een lekkere moot zalm. Gewoon met peper, zout en een beetje citroensap vind ik gebakken verse zalm het lekkerste. Maar het is leuk (en lekker) om het zo nu en dan eens af te wisselen. Om er iets anders mee te doen.
Wat dacht je van dit heerlijke korstje met pesto en pijnboompitjes? Super lekker! En eigenlijk ook super makkelijk om te maken.
Staat de zalm met een pestokortstje binnenkort bij jou op tafel?
Zalm met een pestokortstje
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 verse zalmfilets
- 3 theelepels groene pesto
- 2 eetlepels panko (of paneermeel)
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- halve eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- sap van een halve citroen
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Bereiding:
Vet een ovenschaaltje in en verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng de groene pesto met de panko, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
Leg de zalmfilets op de huid in de ovenschaal. Breng de bovenkant van de zalm op smaak met peper, zout en citroensap. Beleg de bovenkant met het pesto/pankomengsel. Druk het een beetje aan en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bak de zalmfilets 20 minuten in de oven.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
20 reacties
Dorine
Vanavond dit recept uitgeprobeerd. In combi met diepvries zalm. Normaal als ik zalm klaarmaak in de pan word het zo droog. Op deze manier was het lekker
Jaap Zijlstra
Super lekker gerecht. Keek er eerst een beetje scheef tegen aan, maar de gasten vonden het een keertje wat anders. En eenvoudig te maken. Lekker compleet gemaakt met gebakken aardappeltjes en bloemkoolroosjes. Mijn idee is nog om zalm op de huid te gebruiken. Uiteindelijk heb je dan 2 beschermers, de huid en het pestokorstje, zodat de eiwitten niet zo snel uit de zalm tevoorschijn komen. Maar verder prima gelukt.
Ine
Net gemaakt en we hebben gesmuld hoor. Naar mijn idee mag het nog iets krokanter worden, dus volgende keer zet ik de oven ietsje hoger.
Marianne van Wijgerden
Super lekker recept. Stond gisteren 11 januari 2019 in jouw scheurkalender. Hierbij mijn complimenten voor de lekkere scheurkalender.
Brenda Kookt
Yes, dat klopt! Wat leuk om te horen, bedankt voor je reactie. En geniet van de scheurkalender :)
angelina
de zalm met pestokorstje was overheerlijk!!! met alleen een grote bak gemengde sla, pijnboompitjes, komkommer en tomaat een perfecte maaltijd.
Astrid Olieman
Vanavond gegeten, was verrukkelijk! Dit ga ik vaker eten!
Mar
Heerlijk een aanrader
Wiebke
Heel erg lekker. Met diepvries zalm en zonder kaas. Rijst en sperziebonen erbij. Super. Iedereen zat te smullen. Bedankt voor de leuke recept!
zus
Kan het ook met zalm uit de diepvries? 2 de vraag: ik heb pas een nieuw oventje, elektrisch, met boven en onder warmte, wat moet ik aan doen? Bvd Groetjes
Monique
Ik heb de zalm vanavond gemaakt. Wat een heerlijk receptje en zo lekker makkelijk. Mijn man vond het ook heel smakelijk. Dat is zeker een blijvertje. Dank je. Groetjes, Monique
Annemieke
Vanavond gemaakt en net heerlijk gegeten! Inderdaad erg makkelijk, ik heb eerder iets geprobeerd met pesto, maar deze combinatie is top. De volgende keer ga ik dit mengsel proberen met kippenndijtjes. Bedankt Brenda!
Eline
Hoi Brenda! Erg lekker de zalm! Heb je nog een goed idee over wat bij de zalm geserveerd kan worden? Ik denk zelf aan een salade, maar ik weet niet zo goed wat voor salade hier goed bij past! Groetjes, Eline
Sjer
Echt heul erg lekker! En hoe makkelijk kan het zijn?!!! Had gewoon alles al in huis!!!! Dit ga ik ook weer vaker maken!
astrid
De zalm staat nu in de oven, lekkerrrrrr
Brenda Kookt
Ik dacht hem al te spotten op Facebook... ;) Eet smakelijk!
José
Héérlijk, ik heb het gister gegeten met eigengemaakte spinaziepesto en geserveerd met pittige noedels. Klinkt raar maar de combi was voor herhaling vatbaar ? Dank voor het recept!
Brenda Kookt
Dat klinkt niet raar, maar lekker :)
Lucrece
Kan het ook met rode pesto
Brenda Kookt
Ja, dat kan zeker. Het veranderd wel de smaak van het gerecht, omdat er geen basilicum maar zongedroogde tomaat in de pesto is gebruikt.