Gehakt pasteitje

Pie met gehakt bolognese

Vandaag deel ik een lekker warm hapje met je, een gehakt pasteitje! Met een bolognese twist.

Het is inmiddels officieel herfst. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel aan toe ben. Donkere dagen in huis, gezellig bij de warme kachel met een kaarsje erbij en een heerlijk verwarmende maaltijd.

Misschien komt het ook door ‘de nesteldrang’ en het feit dat ik stiekem al een paar weken met mijn hoofd in de herfst loop. Langzaamaan probeer ik mijn blog namelijk voor te bereiden op mijn zwangerschapsverlof. Als ik het rustig aan doe wil ik dat er genoeg lekkers op Brenda Kookt verschijnt zodat jullie voldoende inspiratie hebben voor de herfst- en feestdagen.

Daarom heb ik al een paar lekkere soepen, stamppotten en zelfs al een stoofschotel voor jullie voorbereid. Op deze recepten moeten jullie nog even wachten maar vandaag heb ik wel een ander heerlijk herfstgerecht klaarstaan. Namelijk een gehakt pie, een pasteitje met gehakt.

Er zijn een paar soorten gerechten/hapjes waar ik geen genoeg van kan krijgen. Een van die dingen zijn bladerdeeghapjes. In alle soorten en maten ben ik er gek op. De knapperige bladerdeegkorst met warme smeuïge binnenkant is een heerlijke combinatie. Al een tijdje stond het op mijn lijstje om een ‘meat pie’  te maken. Een bladerdeeghapje met gehakt. Uiteindelijk werd het deze variant met bolognese twist, dit is een blijvertje die de komende periode zeker vaker gegeten gaat worden. Komt hij bij jou ook op tafel?

P.s. dit is niet alleen lekker als hapje, je kunt er ook gewoon 4 eten als avondmaal. Niet verkeerd hoor, kan ik je vertellen uit ervaring.. ;)

Pasteitje met gehakt bolognese

Gehakt pasteitje

Bereidingstijd 30 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 10 pasteitjes:

  • 350 gram gehakt
  • 2 stengels bleekselderij
  • teentje knoflook
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 1 grote vleestomaat
  • scheutje witte wijn
  • snuf kaneel
  • 1,5 theelepel oregano
  • 15 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei

Extra benodigd: tartelettes vorm – of muffintray

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit in een beetje olijfolie glazig en voeg de gehakt toe. Bak het gehakt rul. Snijd de bleekselderij, champignons en vleestomaat fijn en voeg dit bij het gehaktmengsel. Bak dit ook even mee.

Breng het gehakt op smaak met peper, zout, oregano en een snuf kaneel. Voeg de witte wijn toe en laat dit ongeveer 10 minuten inkoken.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Beleg de vormpjes met bladerdeeg en vul dit met het gehaktmengsel. Dek de vormpjes af met een cirkel van bladerdeeg, druk de randjes goed aan.

Prik een gat in de dekseltjes zodat het vocht kan ontsnappen. Bestrijk de dekseltjes hierna met opgeklopt ei. Bak de pasteitjes 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.

7 Comments

  1. Els 23 september 2015 at 09:30

    Lijkt me heerlijk, wij zijn hier ook dol op alles wat je met bladerdeeg kan maken

    Reply
  2. Tveer 23 september 2015 at 12:34

    Lijkt me heerlijk, ga ik zeker maken, alleen………er staat in het 15 plakjes bladerdeeg, maar het recept is voor 10 stuks. Wat doe ik met die andere 5???

    Groetjes.

    Reply
    1. Brenda Kookt 23 september 2015 at 12:35

      Per bladerdeeghapje is 1 plakje bladerdeeg niet genoeg, anders lukt het niet om de pasteitjes mooi dicht te maken met het dekseltje.

      Reply
  3. Patricia 23 september 2015 at 13:13

    Wat kan ik als alternatief voor witte wijn gebruiken?
    Groetjes.

    Reply
    1. Brenda Kookt 23 september 2015 at 16:51

      In dat geval kun je ook een scheutje water of bouillon nemen zodat het iets smeuïger wordt.

      Reply
  4. ruud 14 januari 2019 at 17:52

    Hallo, kun de pasteitjes ook de volgende dag koud eten?

    Reply
    1. Brenda Kookt 17 januari 2019 at 11:24

      Hi Ruud, ja dat kan prima met deze pasteitjes.

      Reply

Geef een reactie