Snelle enchilada met gehakt

Snelle enchilada met gehakt

Het is alweer een poosje geleden dat ik een foto van dit gerecht deelde via Instagram. Het was een hit, jullie wilden allemaal weten wanneer het recept online kwam. Nou, jullie hebben er even op moeten wachten maar hier zijn ze. Dé enchilada’s met gehakt!

Bij mijn vaste keurslager liggen altijd enchilada’s met gehakt in de vitrine. Ze zien er super lekker uit, maar ik heb ze nog nooit gekocht omdat ik vind dat ik ze dan net zo goed zelf kan maken. Maar dan moet ik dat dus wel even doen. En dat deed ik.

Een lekker maaltje voor de woensdag, of eigenlijk iedere andere dag van de week. De enchilada’s zijn ontzettend lekker, en snel te maken. Binnen 20 minuten schuif je ze de oven in, hierna warm je ze nog even door zodat de kaas lekker smelt en kun je aanvallen.

 

enchiladas met gehakt

Enchilada met gehakt

Bereidingstijd 20 minuten en 15 minuten oventijd

Ingrediënten voor 3 personen:

 • 6 tortilla’s
 • 350 gram rundergehakt
 • 1 ui
 • teentje knoflook
 • 3 paprika’s (ik nam drie kleuren)
 • eetlepel tomatenpuree
 • blikje tomatenblokjes (400 gram)
 • peper en zout
 • geraspte kaas (zoveel of weinig als je zelf lekker vindt)

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit in een koekenpan met olijfolie glazig. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook even mee.

Snijd de paprika’s in blokjes voeg dit samen met de blik tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit ongeveer 15 minuten op zacht vuur pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.

Bestrijk een tortillawrap met een beetje van de tomatensaus. Beleg net onder het midden van de wrap een reep van het gehaktmengsel (met zo min mogelijk vocht er bij). Rol de tortilla op en plaats dit in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere tortilla’s. Verdeel de overgebleven saus over de gerolde enchilada’s. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de enchilada’s 15 minuten in de oven.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
 1. Je hebt het over ‘de tomatensaus’ en over ‘het gehaktmengsel’. Is dit hetzelfde of lees ik toch ergens overheen?

  Alvast bedankt!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk