Crostini met makreel

High tea hapje vis

Tijdens Brenda’s High Tea vorige week wilde ik voor de variatie ook een hapje met vis serveren. Vaak wordt  bij een high tea in dat geval gekozen voor een sandwich met gerookte zalm. Dat is natuurlijk erg lekker, en lust bijna iedereen. Maar toch wilde ik iets anders, ik vond de zalm te standaard. Daarom koos ik er voor een een crostini met makreel te serveren.

De crostini is gebaseerd op dit (ietwat gedateerde, old school, retro) recept. Het is een lekkere frisse combinatie van makreel met blokjes appel. En dit past dan weer heel goed bij een knapperige crostini. En een voordeel: de zwangere dames die aanwezig waren konden dit ook gewoon eten.

Wat mij betreft een leuke tip voor iedere high tea. Al kun je dit hapje natuurlijk ook serveren bij de borrel, als onderdeel van een (hapjes)buffet of bij de lunch of picknick.

Crostini met makreel

Crostini met makreel

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 5 hapjes:

 • 5 plakjes stokbrood of ciabattabrood
 • olijfolie
 • teentje knoflook
 • 1 gerookte makreelfilet
 • 2 eetlepels yoghurt (of mayonaise)
 • 2 ringen lente-ui
 • reep gegrilde paprika (of verse paprika)
 • 1/4 friszure appel
 • tuinkers om te garneren
 • rode ui
 • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Besprenkel de plakken brood met olijfolie. Rooster het brood 10 tot 15 minuten in de oven tot het goudbruin en krokant is. Halveer het teentje knoflook en wrijf dit na het bakken over het brood. Zo komt de aroma van de knoflook lekker in het brood te zitten.

Verwijder het vel van de gerookte makreel, verwijder de graatjes en scheur in stukjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en de gegrilde paprika in stukjes. Meng de makreel met de yoghurt, lente ui en gegrilde paprika. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Meng een beetje dit door het makreelmengsel. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen.

Besmeer de crostini’s met het makreelmengsel. Garneer de belegde crostini met een reepje (gegrilde) paprika, rode ui en tuinkers.

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Crossing met makreel was heerlijk. Ik heb ipv paprika stukjes tomaat gebruikt. Dit recept is voor herhaling vatbaar. Heerlijk als voorgerecht.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk