Ga naar de inhoud

Witlofschuitje met makreel

Vandaag gaan we weer voor hartig in de high tea week. Deze keer met een witlofschuitje, een lekker fris hapje. Witlofschuitjes kun je vullen met allerlei verschillende mengsels, deze keer vulden we hem met een makreelmengsel met appel. Een top combinatie! Heerlijk als afwisseling bij de machtigere (zoete) hapjes. Witlofschuitje met makreel Bereidingstijd 15 minuten

Witlofschuitje met makreel

Witlofschuitjes txt

Vandaag gaan we weer voor hartig in de high tea week. Deze keer met een witlofschuitje, een lekker fris hapje.

Witlofschuitjes kun je vullen met allerlei verschillende mengsels, deze keer vulden we hem met een makreelmengsel met appel. Een top combinatie! Heerlijk als afwisseling bij de machtigere (zoete) hapjes.

Witlofschuitje met makreel

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 10 hapjes:

  • 1 gerookte makreel filet
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 stronk witlof (10 witlofblaadjes)
  • 1/4 appel
  • 2 ringen lente ui
  • tuinkers
  • peper en zout

Bereiding:

Haal de gerookte makreel van het vel en verwijder de graatjes. Snijd de lente ui in ringetjes. Meng de makreel met de yoghurt en lente ui en breng het op smaak met peper en zout. Was de part appel, verwijder het klokhuis en snijd het in blokjes (voor de kleur is het mooi als je de schil er aan laat zitten). Was de stronk witlof, haal de buitenste (niet mooie) bladeren er af en haal de overige witlofbladeren netjes los.

Vul de witlofschuitjes met het makreelmengsel en strooi hierover blokjes appel en tuinkers.

Bekijk ook andere recepten
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

4 reacties

Lydia

Lijkt me een heerlijk hapje om snel eens klaar te maken. In de laatste regel van je recept heb je het wel ineens over tonijn in plaats van makreel. Ik neem aan dat je het hapje dan ook met tonijn of bv gerookte zalm kunt maken. Ik heb al een paar keer een high georganiseerd en dit zou er zeker ook in thuis horen.

Laat een bericht achter

Carla | Sugar&Pies

Oh ik ben dol op makreel. Ik heb er nooit over gedacht om witlofschuitjes bij een high tea te serveren, maar eigenlijk kan dat natuurlijk heel erg goed. Bij mijn volgende high tea zal ik eraan denken.

Laat een bericht achter

Andrea - 4pure

O ik had vorige week witlofschuitjes met druiven en gorgonzola op mijn blog. Inderdaad heerlijk hapje en leuk om te zien. Jouw vulling ziet er ook heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat klinkt ook heerlijk, ik ga zeker een kijkje nemen bij jouw witlofschuitjes.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op