Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Mosterdsoep met prei en crunchy spek

Romige mostersoep met gebakken spek

Met een soepje op de zondagmiddag maak je mij altijd blij. Lekker op de bank met een kommetje soep, heerlijk. Deze week gaan we voor mosterdsoep met prei en crunchy spek. Jij ook?

Op Ameland at ik vorig jaar op een terras de lekkerste mosterdsoep ever. Toen ik laatst mijn fotoboek aan het maken was kwam ook de foto van de soep op Ameland weer voorbij. Het water liep me in de mond. En daarom besloot ik me er thuis ook aan te wagen.

Ik vulde de soep extra met prei. En om het nog net een lekkerder te maken voegde ik crunchy spek toe. Het resultaat: een goed gevulde zeer smakelijke mosterdsoep.

Mosterdsoep

Mosterdsoep met prei en crunchy spek

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • 2 aardappelen
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • 3 eetlepels grove mosterd ik naam grove Zaanse mosterd
  • 50 ml kookroom
  • peper
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • verse peterselie

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan. Snijd de prei in ringen. Houd 1/4 van de prei apart voor de garnering, voeg de rest van de prei bij de pan en bak dit even mee. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg dit samen met de bouillon bij de pan en breng aan de kook. Laat dit hierna op zachtvuur ongeveer 15 minuten koken.
  • Bak de ontbijtspek in een koekenpan zonder toevoegen van olie of boter krokant en breek in stukjes.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de grove mosterd toe en pureer nog even door zodat de mosterd goed gemengd is. Voeg de kookroom en een beetje peper toe en breng nog even tot het kookpunt.
  • Schep de mosterdsoep in de kommen/borden en garneer met ringen prei, verse peterselie en krokante ontbijtspek.

Soep
voorgerecht

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

36 Reacties

  1. Lia 2 februari 2018 om 18:32

    De eerste keer dat ik mosterdsoep maak en dan gelijk zo xl lekker!
    Dit ga ik vaker koken, heerlijk.

    1. Liesbeth 6 november 2020 om 13:05

      Ik ga hem vanmiddag weer maken. Het is het lekkerste recept voor mosterdsoep.
      Liesbeth

  2. Steffen 3 maart 2018 om 15:58

    Hij staat nu te koken. Hopelijk gaat het straks goed met de mosterd. Blijft spannend zo’n sterke smaak erbij

  3. Vera 29 april 2019 om 16:16

    Kun je ook ‘normale’ mosterd gebruiken in plaats van grove mosterd? Ik heb namelijk nog een potje normale mosterd in de kast staan, die op moet.

    Alvast bedankt voor je reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept