Ga naar de inhoud

Cajun kip met rijst en spinazie

Een fijne makkelijke maaltijd. Rijst met een licht-pittig sausje. Cajun kip met rijst en spinazie. Met tomaatjes.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Cajun kip met rijst en spinazie

Cajun kip met rijst en spinazie

Deze cajun kip met rijst en spinazie is echt een fijne makkelijke maaltijd. De kip is lekker gekruid en de rijst heeft een licht-pittig sausje. Snel op tafel en bom vol smaal: cajun kip met rijst, spinazie en tomaatjes.

Cajun kip met rijst en spinazie

Cajun kip met rijst en spinazie

Deze cajun kip met rijst en spinazie is een absolute winnaar op drukke dagen, wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan maar toch iets lekkers wilt opdienen. In een half uurtje tijd staat er een heerlijke maaltijd op tafel. Het geheim zit hem in de eenvoudige bereiding en de lekkere combinatie van kruiden die dit maaltje veel smaak geven.

Wat is cajun kip?

Kip cajun vindt z’n oorsprong in de Cajun-keuken, met roots in het zuiden van de Verenigde Staten. Cajun staat dan voor de lekkere kruidenmix die ze daar in staten zoals Louisiana veel gebruiken. Die speciale cajun kruidenmix is heel makkelijk zelf te maken, maar je kunt ‘m ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Wel zo fijn bij een snelle maaltijd! De kip kruid je vervolgens met de cajun kruidenmix. Zo lekker!

Zelf cajun kruiden maken

Maak je zelf cajun kip kruiden? Gebruik dan paprikapoeder, knoflook, ui, cayennepeper, zout en zwarte peper. Eventueel kan je er nog een snufje oregano, tijm en basilicum aan toevoegen als je daar van houdt.

Cajun kip met rijst en spinazie

Kip cajun rijst

Als de kip gekruid is bereid je de rijst voor. Kies bijvoorbeeld voor basmati- of jasmijnrijst voor een lichte, pluizige textuur die perfect samengaat met de pittige kip en de zachte spinazie. Kook die gaar en besprenkel de kip met bloem. Dat zorgt ervoor dat de kip tijdens het bakken lekker knapperig wordt aan de buitenkant. Als de kip klaar is mag het uit de pan en even rusten.

Saus bij de rijst

Dan is het tijd om de lekkere saus voor bij de rijst te maken. Doe boter in de pan en fruit de ui met knoflook aan. Doe de bloem erbij en bak dit 2 minuten mee, tot er een roux ontstaat. Meng kippenbouillon met kookroom, honing, eventueel sambal, met cajunkruiden, bruine suiker, mosterdpoeder, oregano en chilivlokken. En doe dit in de pan bij het ui-prutje. Dit breng je aan de kook. Laat de saus 7-8 minuten pruttelen en inkoken. In de tussentijd bak je in een andere pan met olie de spinazie aan.

Cajun kip met rijst en spinazie

Kip cajun met rijst recept

Zet het vuur met de cajun saus laag en voeg de kaas toe. Dit roer je goed door elkaar. Hier voeg je ook het limoensap aan toe. Dan is het tijd om de spinazie, de tomaatjes en de kip erdoor te roeren en even mee te verwarmen. Serveer met rijst, partjes limoen en garneer met peterselie of koriander. Zo lekker!

En ben je gek op cajun recepten? Probeer dan ook eens deze kip cajun wraps. Gevuld met gepaneerde kip met cajunkruiden, sla, spek, honing-mosterdsaus en pijnboompitjes. Net zo makkelijk en snel op tafel!

Ingrediënten

personen

Voor de kip

Voor de saus

Voor de kruiden

Overige

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze cajun kip met rijst en spinazie

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de rijst gaar in een pan.
2
Stap 2
Breng de kip op smaak met cajunkruiden. Besprenkel met bloem. Verwarm olie in een pan en bak de kip rondom aan. Zet de kip hierna even weg.
3
Stap 3
Doe boter in de pan en fruit de ui met knoflook aan. Doe de bloem erbij en bak dit 2 minuten mee.
4
Stap 4
Meng kippenbouillon met kookroom, honing, eventueel sambal, met cajunkruiden, bruine suiker, mosterdpoeder, oregano en chilivlokken. En doe dit in de pan bij het ui-prutje. Verwarm en roer door, breng tot de kook. Laat het 7-8 minuten pruttelen en inkoken.
5
Stap 5
Bak ondertussen in een andere pan met olie de spinazie aan.
6
Stap 6

Zet het vuur met het cajun-mengsel laag en voeg de kaas toe, roer door. Voeg ook het limoensap toe en verwarm mee. Roer de spinazie en tomaatjes erdoor en verwarm 5 minuten mee.

7
Stap 7
Doe de kip erbij en laat dit 5 minuten mee verwarmen, draai de kip tussentijds om.
8
Stap 8
Serveer met rijst, partjes limoen en garneer met peterselie of koriander.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

2 reacties

Laura van der Hulst

Een smaakvol recept, pan leeg. Ik had geen mosterdpoeder in huis. Normale mosterd gebruikt.

Laat een bericht achter

Laura

Erg smaakvol recept. De pan werd leeggeschraapt. Ik had geen mosterdpoeder in huis. Gewone mosterd gebruikt.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op