Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pannenkoeken (basisrecept)

pannenkoeken, pannenkoeken basisrecept, pannenkoeken recept, Hollandse pannenkoeken

Een recept wat natuurlijk niet kan ontbreken op de blog is een pannenkoeken basisrecept! Hier op het blog heb ik al vaak geroepen dat ik er gek op ben. Dus dat hoef ik jullie niet meer te vertellen. Er staan al meerdere recepten voor- en met dit Hollandse baksel online.

Pannenkoeken basisrecept
Standaard mix of zelf maken?

Tot vandaag ontbrak er nog een basisrecept voor pannenkoeken hier op Brenda Kookt. Natuurlijk kun je een standaard mix uit een pakje gebruiken maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Met dezelfde moeite stel je zelf je pannenkoekenmix samen.

Bij deze deel ik mijn basisrecept voor deze heerlijke maaltijd. Basis, de standaard zoals het eigenlijk hoort. Of terwijl: naturel, zodat je zelf kunt los gaan met beleggen. Ik ga meestal voor een hele simpele (maar super lekkere) topping zoals stroop (mijn lievelings), geraspte kaas of suiker (gewone, geen poedersuiker).

 

Pannenkoeken zonder pakje

Recept pannenkoeken

Voor het maken van mooie, ronde pannenkoeken, gebruik ik een pannenkoekpan. Dit is een koekenpan met lage randen en daardoor dus erg geschikt voor pannenkoeken, flensjes en crêpes. Door de lage rand kun je de pannenkoeken makkelijk omdraaien en goudgeel bakken.

Pannenkoeken

+ 30 minuten
4

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 500 ml melk
  • 2 grote eieren
  • snuf kaneel
  • 1 appel
  • scheutje olijfolie
  • boter om te in te bakken
Extra benodigdheden:
  • toppings om de pannenkoeken mee te beleggen. Bijvoorbeeld kaas, spek of stroop, poedersuiker.. noem maar op!

Bereiding

  • Schil de appel en rasp deze fijn.
  • Zeef de bloem en mix dit samen met het zout en de kaneel met de helft van de melk. Voeg een voor een de eieren toe (mix het ondertussen door) en voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en een scheutje olijfolie toe. Roer de geraspte appel door het beslag.
  • Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.
  • Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

pannenkoeken, pannenkoeken basisrecept, pannenkoeken recept, Hollandse pannenkoeken
Hoofdgerecht
Pannenkoek
Hoofdgerecht
Extra inspiratie

Benieuwd naar het overzicht met recepten? Klik hier om alle pannenkoekrecepten te bekijken.

 

Wat is jouw favoriete beleg of topping? Ga jij voor kaas, spek of een pannenkoek met appel?
Top je hem dan af met stroop of met poedersuiker? En wanneer is het bij jou thuis weer tijd voor pannenkoeken en staan deze bij jou op tafel?

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

67 Reacties

  1. Jennifer 21 maart 2019 om 15:16

    Wat voor soort boter gebruik je?

    1. Brenda Kookt 23 maart 2019 om 14:15

      Ik gebruik zelf graag vloeibare margarine. Maar roomboter kan ook.

  2. Jennifer 23 maart 2019 om 20:06

    Bedankt voor je reactie!

    We hebben ze net op ze waren heerlijk!

  3. Tom 4 mei 2019 om 12:09

    Dit is de tweede keer dat ik hem maak. Dit keer het snufje kaneel en zout verhoogd tot 3 gram zout en 3 gram kaneel. De mix een paar minuten laten rusten om wat in te dikken, helemaal perfect! Haal er 8 pannenkoeken uit. Daarnaast de helft van het beslag ingevroren, zo kun je altijd verse pannenkoeken bakken.

  4. Marije 7 november 2019 om 13:59

    Heerlijk basisrecept. Suggestie: vervang de olijfolie door zonnebloemolie, is qua smaak net iets passender vind ik.

  5. Ronald 25 januari 2020 om 19:47

    Vandaag geen pannenkoeken mix in huis, maar wel pannenkoeken beloofd. Dus snel improviseren dus. En toevallig ook alles in huis wat benodigd is. En dit is beter als al dat kant en klare spul. Mijn dochter heeft ervan genoten. Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept