Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Ovenschotel met pompoen en geitenkaasOvenschotels doen het goed, ze vallen altijd in de smaak. Zo ook deze! Vandaag heb ik een lekkere herfstschotel voor jullie klaarstaan. Een ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas.

Bij mij thuis staat er regelmatig een nieuw gerecht op tafel. Voor mijn blog probeer ik veel nieuwe dingen uit zodat ik iedere keer weer iets anders met jullie te delen heb. We eten daarom vaak een gerecht dat we nog niet eerder hebben gegeten. Soms zie ik een bedenkelijk gezicht tegenover me, J is niet altijd direct enthousiast als ik iets op tafel zet. Maar als ik een ovenschotel voor zijn neus zet dan is het altijd goed. Zelfs als er pompoen én geitenkaas op zit.

MAGGI vroeg me een variatie te maken op de ovenschotel Hollandse groenten in tomatensaus. Toevallig is dit een schotel die ik vaker heb gegeten, ik vind de tomatensaus in deze schotel namelijk heel erg lekker. Het is me helaas nog niet gelukt deze succesvol na te maken daarom belandt dit pakje regelmatig in mijn boodschappenkar.

Volgens het pakje voeg je Hollandse groenten, champignons en kip toe. Ik heb er een typische herfst/winterschotel van gemaakt door pompoen toe te voegen. Extra lekker met geitenkaas, maar als je hier niet van houdt kun je ook geraspte kaas over de pompoen strooien.

Staat deze lekkere schotel binnenkort ook bij jou op tafel?

Ovenschotel met tomatensaus, aardappelschijfjes, pompoen en geitenkaas

Ovenschotel met aardappelschijfjes, pompoen en gehakt

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

20 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

 • 1 pakje ovenschotel Hollandse groenten in tomatensaus
 • 600 gram aardappelschijfjes
 • 350 gram gehakt
 • 1 pompoen
 • 1 courgette in blokjes
 • 100 gram verse geitenkaas

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 ºC (hete lucht op 180 ºC). Vet een ovenschaal in.
 • Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor.
 • Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de courgette toe en bak dit even mee met het gehakt.
 • Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en tenslotte de voorgekookte pompoenblokjes.
 • Voeg de inhoud van de ovenmix toe aan 350 ml koud water en mix dit goed door met een garde.
 • Schenk dit over de schotel en verkruimel tot slot de geitenkaas over de schotel.
 • Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 40 min gaar en goudbruin worden. Als de schotel tijdens het bakken te bruin kleurt, bedek deze dan met aluminiumfolie.
Pin dit recept
Afdrukken

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk