Deze week trap ik af met een hartige taart. Met rode biet, geitenkaas en pijnboompitjes.
Misschien moet je een beetje wennen aan deze combinatie, de hartige taart is eens iets anders. Maar ik kan hem je van harte aanbevelen. Het is een toppertje.
De combi van rode biet met geitenkaas is super, dat wisten we al. Maar hou je nou niet van geitenkaas? Vervang de kaas dan door bijvoorbeeld feta.
Hartige taart met rode biet met geitenkaas en tijm
Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten baktijd
Ingrediënten voor 4 personen:
- deeg voor hartige taart
- 500 gram voorgegaarde rode biet
- 300 gram aardappelen
- 2 takjes tijm
- 4 eieren
- 1 eetlepel creme fraiche
- 1 eetlepel bloem
- verse, zachte geitenkaas
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- peper en zout
Extra benodigd: quichevorm of springvorm, eventueel bakbonen
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 ºC (hete lucht). Vet de bakvorm in, en bekleed met het deeg. Vul de vorm met bakbonen en bak de bodem 20 minuten voor.
Schil de aardappelen, rasp ze in schijfjes en kook ze 8 minuten voor. Rasp de rode bieten ook in plakken.
Klop de eieren en meng dit met de creme fraiche en bloem. Voeg de tijm toe samen met peper en zout.
Verdeel de aardappelschijfjes over de voorgebakken quichebodem. Schenk hierover het ei-mengsel. Verdeel vervolgens de schijfjes rode biet dakpansgewijs over de vorm. Bestrooi met blaadjes tijm en pijnboompitjes en verbrokkel de geitenkaas over de hartige taart.
Bak de hartige taart in 30 minuten gaar.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!