Snickers bonbons

Snickers bonbonsIk hoop dat jullie het niet erg vinden dat er de laatste tijd veel lekkere recepten op mijn blog verschijnen. Het zijn niet bepaald allemaal complete gebalanceerde maaltijden geweest. Vorige week kwamen de lekkernijen voor de sinterklaasweek voorbij (er staat nog een speciale taart in mijn concepten te wachten tot hij online mag ;)) en vandaag is het ook tijd voor iets lekkers: snickers bon bons. We hebben namelijk iets te vieren!

Omdat het vandaag mijn verjaardag is, is het tijd voor iets lekkers. Dit jaar even geen taart maar iets anders dat me super lekker leek. Iets wat ik al graag eens wilde maken en wat er nu met mijn verjaardag eindelijk van gekomen is. Ik houd van chocolade, pindakaas, karamel en nootjes. Stop dat allemaal bij elkaar en dan is dit lekkers het resultaat.

Ik noem het Snickers bonbons. Deze hapjes kun je vergelijken met de Snickers reep, maar dan kleiner als een soort bonbon. Een bonbon van chocoalde met daarin pindakaas en karamel. En met nootjes.

Ik ga vandaag lekker genieten, heerlijk eten en rustig mijn verjaardag vieren. Je wordt tenslotte maar één keer 30. In verband met ‘mijn toestand’  wordt het deze keer geen groot feest, maar een klein feestje met familie. Helemaal goed!

Snel, door naar het recept zodat jullie thuis ook aan de slag kunnen. Voor als je nu eens iets anders wilt dan een sinterklaas-lekkernij met speculaas en pepernoten..

Sickers hapje

Snickers bonbons

 

Snickers bonbons

30 minuten

Ingrediënten

 • 300 gram melkchocolade
 • 1,5 eetlepel pindakaas
 • 1 eetlepel karamel bijvoorbeeld naar dit recept
 • 15 cashewnoten
 • vers gemalen zeezout

Extra benodigd: siliconen vormpjes met een diameter van 4 cm.

   Tip: je kunt ook een siliconen cupcake vorm gebruiken, de cups worden dan wel groter, ik vermoed dat je er in dat geval 6-8 kunt maken.

    Bereiding

    • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
    • Vul de siliconenvormpjes met een klein laagje chocolade. Klop met de vorm even op het aanrecht zodat de chocolade zich mooi verdeeld over de vorm. Zet dit even weg in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.
    • Roer de pindakaas los. Verdeel met een theelepeltje hoopjes pindakaas over de vormpjes. Zorg er voor dat het pindakaas in het midden ligt en de zijkanten niet raakt.
    • Verdeel hierover met een lepeltje de karamel (zorg er voor dat de karamel koud is en dus niet te veel uitloopt). En zorg er ook voor dat de karamel in het midden van de vorm blijft en de zijkant niet raakt.
    • Giet de vomrpjes af met gesmolten melkchocolade. Top af met een cashewnoot en een klein beetje zeezout.
    • Laat de Snickers bonbons ongeveer een uur opstijven in de koelkast zodat de chocolade is gestolt.
    • Verwijder hierna voorzichtig de chocolade cups uit de siliconenvorm.
    • Bewaar de snickers cups in de koelkast.
    Pin dit recept
    Afdrukken


    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    12 comments
    1. Hoera!! Gefeliciteerd Brenda met je 30 ste verjaardag !!
     Je baby in je buik zit daar nog lekker warm, denk ik !
     Wat spannend !!
     Wij wensen jou een mooie verjaardag !!
     Gr Jos en Jo Anne

    2. Hallo.
     Allereerst mijn dank voor al die lekkernijen.
     Even een vraag over de siliconen vormpjes.
     Deze zie ik ook wel bij de Zeeman en zijn dan best voordelig.
     Maar ik vraag me af of die goed zijn.
     Ikzelf heb daar geen ervaring mee.
     Weet jij het misschien.
     B.v.b mijn dank. Groeten van Ella

     1. Hi Ella, ik heb geen ervaring met de bakvormen van de Zeeman, maar die van de Xenos en Action werken altijd prima dus ik vermoed dat die van de Zeeman ook oke zijn. Ik zou het gewoon proberen.

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk