Ga naar de inhoud

Kerstmenu – Vlees

Kerstmenu'sVandaag geef ik jullie heerlijke kerst-inspiratie. Ik deel geen recept, maar een compleet kerstmenu vlees. Vlees wordt veel gegeten tijdens de kerstdagen en daarom heb ik onder andere een vlees-menu samengesteld. Dit menu valt zeker bij veel mensen in de smaak.

Het vleesmenu is een menu dat je heel goed kunt voorbereiden, hierdoor hoef je niet lang in de keuken te staan als de gasten gearriveerd zijn.

Kerstmenu vlees

Kerstmenu Vlees

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken
Scroll naar beneden voor meer informatie over het wijnadvies

—————

Amuse
Serranoham kroketjes
Wijntip: Alsina & Sarda Cava Seco

Voorgerecht
mosterdsoepje met prei en spekjes
geserveerd met een huisgemaakte soepstengel
Wijntip: Laroche Chardonnay Unoaked

Hoofdgerecht
Bouef Bourguignon
met daarbij bloemkoolkoekjes, stoofpeertjes,
sperzieboontjes in tomatensaus en aardappel sterren
Wijntip: Roux Pere & Fils Bourgogne Pinot Noir

Nagerecht
Crème brulee
Wijntip: Torres Moscatel Oro Floralis

—————

Toelichting bij het menu

De huisgemaakte serranohamkroketjes kun je zelfs dagen van te voren maken. Dit is een lekkere amuse als start van het diner. Soep is altijd goed en mag in dit menu zeker niet ontbreken. De mosterdsoep met prei en spekjes is een mooie aanvulling na de serranoham. Een zelfgemaakte soepstengel maakt het soepje extra feestelijk.

Stoofschotels vallen altijd in de smaak, en de bouef bourguignon zeker! Serveer dit met de aardappelsterren, bloemkoolkoekjes, stoofpeertjes en de sperzieboontjes en de gasten zul je niet meer horen. Eindig de heerlijke avond met een lekkere frisse crème brulee.

Variatietip

Creme brule is niet moeilijk om te maken, wel moet je de temperatuur goed in de gaten houden. Heb je geen temperatuurmeter tot je beschikking en ga je liever voor een ander toetje? Dan raad ik je de Panna Cotta met cranberries en witte chocolade aan.

Wijnadvies

Floor van Abels wijnen heeft wijnadvies bij de gerechten van dit menu gegeven.  De wijnen zijn allemaal online te bestellen via de webshop, gemiddelde prijs van de geselecteerde wijnen is ongeveer € 6,- per fles. Met de code ‘brendakookt’ ontvang je €7,50 korting bij een besteding vanaf € 60,-. Voorwaarden: 1 code per bestelling en per afleveradres, code is geldig tot en met 31 december 2015.

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

1 reactie

Proef de Smaak

Wat leuk om zo'n samengesteld compleet menu te zien. Ik zou zo aanschuiven hoor, heerlijk! ;)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op