Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Vanille Cheesecake met RoodfruitcouilisSoms eet je ergens een gerecht en bij de eerste hap weet je direct dat je het gaat namaken. Dat had ik met de Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis van Mama Kelly in Den Haag. Dus ik ging thuis aan de slag. En nu kunnen jullie dat ook. Met de kerstdagen en anders daarna. Deze cheesecake is namelijk té lekker om niet na te maken.

Toen dit toetje voor mijn neus werd gezet dacht ik direct, hé dat is leuk voor kerst! Dat kwam vast door de rode kleur van de couilis ;)

Na de eerste hap wist ik zeker.. deze cheesecake met vanille en een couilis van roodfruit moest ik namaken. Daar ben ik nog steeds blij mee! Mijn vriendinnen in inmiddels ook, want mochten dit lekkertje alvast voorproeven.

De cheesecake is mooi romig en zacht, precies wat je verwacht bij een cheesecake. De smaak is lekker fris en de bodem van bastogne is wat zwaarder. Een perfecte combinatie bij elkaar. Maak er zelf deze lekkere roodfruitcouilis bij en je avond is compleet.

kerstrecept cheesecake, Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

 

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

45 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

  • 150-200 gram bastognekoek
  • 60 gram roomboter ongezouten

    Voor de vulling:

    • 350 gram roomkaas
    • 75 gram creme fraiche
    • 100 gram suiker
    • 1 vanillestokje
    • 1 theelepel vanille essence
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel maizena
    • 1 eetlepel water

      Voor de rood-fruit coulis:

      • 250 gram rood fruit ik nam 50% aardbei en 50% frambozen
      • 1 eetlepel citroensap
      • 1 eetlepel poedersuiker

      Extra benodigd: een brownie vorm met een afmeting van 28 bij 18 cm

        Bereiding

        Voor de bodem: 

        • Bedek de brownievorm met bakpapier. Verkruimel de bastongekoeken en smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de boter met de bastognekruimels.
        • Bedek de bodem van de brownievorm met de koek-mix. Druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.

          Voor de cheesecakevulling:

          • Verwarm de oven voor op 150 ºC.
          • Mix de roomkaas met de creme fraiche, suiker tot een romig mengsel. 
          • Halveer het vanillestokje door de lengte en schraap het vanillemerg er uit. Voeg dit bij het roomkaas-mengsel, samen met de vanille essence en citroensap.
          • Mix dit goed door en voeg hierna 1 voor 1 de eieren er bij.
          • Mix tussendoor goed door.
          • Meng de maizena met water tot een papje en mix dit ook door het cheesecake mengsel.
          • Verdeel de cheesecake vulling over de bodem, strijk de bovenkant glad. Schud nog even met de vorm heen en weer zodat eventuele belletjes in de vulling kunnen ontsnappen. 
          • Bak de cheesecake een uur in de oven. Schakel de oven hierna uit en laat de vorm nog een uur in de oven staan, met de deur gesloten. 
          • Laat de cheesecake hierna in de koelkast afkoelen.

            Voor de couilis: 

            • Pureer het fruit fijn, meng de citroensap en poedersuiker er door. Zeef het mengsel door een fijne zeef en zet de couilis tot gebruik in de koelkast.
            • Snijd de cheesecake in vierkante stukken en serveer met de couilis.

            Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

            Deel dit bericht:

            Share on facebook
            Share on twitter
            Share on whatsapp
            Share on email
            Reacties

            17 Reacties

              1. Brenda Kookt 23 december 2017 om 15:05

                Ik heb dat nog niet eerder in een gebakken cheesecake gebruikt. Maar ik denk dat dit geen probleem is.

            1. Els 11 januari 2018 om 16:38

              Ziet er heerlijk uit! Maar ik wil m graag met citroensmaak maken. Wat stel jij voor? Vanille weglaten, en…?

              1. Brenda Kookt 12 januari 2018 om 14:12

                En citroen toevoegen. Dan zou ik gaan voor citroenrasp en -sap.

            2. Inge 12 juni 2019 om 19:52

              Ik heb het proberen te maken maar helaas is hij helemaal ingezakt en ziet er niet zo mooi uit. De smaak is wel ok maar dit kan ik zo niet aan gasten presenteren. Ik heb toch alles zo gedaan en gekocht zoals in de omschrijving…

            Laat een reactie achter

            Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

            Beoordeel recept