Vandaag deel ik een lekker voorgerecht voor de Kerst. Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise. Met een ster van bladerdeeg.
Dit voorgerecht is gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Het is niet te groot, hierdoor is er nog genoeg ruimte voor de andere gangen van het kerstdiner. Je kunt de porties ook verkleinen en dit gerechtje als amuse serveren.
Als extraatje heb ik kerststerren van bladerdeeg toegevoegd. Zo geef je het gerecht een extra feestelijk tintje. Maar als het geen kerst is kun je deze ook weglaten, of de bladerdeeg in een andere vorm toevoegen. Bijvoorbeeld als een soort soepstengel.
Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise
Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
- 12 plakken rosbief
- 6 medium grote krielaardappeltjes
- 1 eetlepel verse peterselie
- scheutje citroensap
- peper en zout
- 3 eetlepels truffelmayonaise
- grote hand gemengde sla
- 2 plakjes Bladerdeeg ontdooid
- 1 eetlepel Parmezaan grof geraspt, ter garnering
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek stervormen uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de sterren. Bestrijk de sterren met opgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de sterren in 15 – 20 minuten goudbruin.
- Was de aardappeltjes en snijd ze in mooie schijfjes. Kook ze in ruim water met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet de schijfjes af en breng op smaak met peper, beetje zout, verse peterselie en een beetje citroensap. Besprenkel de schijfjes met een beetje olijfolie en laat ze even afkoelen.
- Verdeel de aardappelschijfjes in een cirkel over de borden. Leg in het midden op de schijfjes een klein hoopje sla en drapeer hier om heen de plakken verse rosbief. Leg de bladerdeegsterren op de borden. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en verdeel de truffelmayonainse over het gerechtje.
