Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaiseVandaag deel ik een lekker voorgerecht voor de Kerst. Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise. Met een ster van bladerdeeg.

Dit voorgerecht is gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Het is niet te groot, hierdoor is er nog genoeg ruimte voor de andere gangen van het kerstdiner. Je kunt de porties ook verkleinen en dit gerechtje als amuse serveren.

 

Als extraatje heb ik kerststerren van bladerdeeg toegevoegd. Zo geef je het gerecht een extra feestelijk tintje. Maar als het geen kerst is kun je deze ook weglaten, of de bladerdeeg in een andere vorm toevoegen. Bijvoorbeeld als een soort soepstengel.

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

30 minuten

Ingrediënten

 • 12 plakken rosbief
 • 6 medium grote krielaardappeltjes
 • 1 eetlepel verse peterselie
 • scheutje citroensap
 • peper en zout
 • 3 eetlepels truffelmayonaise
 • grote hand gemengde sla
 • 2 plakjes Bladerdeeg ontdooid
 • olijfolie

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek stervormen uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de sterren. Bestrijk de sterren met opgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de sterren in 15 – 20 minuten goudbruin.
 • Was de aardappeltjes en snijd ze in mooie schijfjes. Kook ze in ruim water met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet de schijfjes af en breng op smaak met peper, beetje zout, verse peterselie en een beetje citroensap. Besprenkel de schijfjes met een beetje olijfolie en laat ze even afkoelen.
 • Verdeel de aardappelschijfjes in een cirkel over de borden. Leg in het midden op de schijfjes een klein hoopje sla en drapeer hier om heen de plakken verse rosbief. Leg de bladerdeegsterren op de borden. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en verdeel de truffelmayonainse over het gerechtje.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Wat een eenvoudig en lekker voorgerecht, dat ga ik zeker vaker maken! Of in de zomer als een soort salade :-) En wat heb je het mooi opgemaakt! Daar ben ik nog niet goed in dus kijk ik de kunst bij je af! :P

 2. P.s. Door een andere foodblogster kwam ik aan een heerlijke truffelmayonaise! Ik weet niet of ik de naam hier mag noemen? Het zit in een klein potje maar is het geld dubbel en dwars waard! Een beetje ervan is net de . op de i :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk