Aardappelschotel hete bliksem

Ovenschotel hete bliksem

Gesponsord artikel

We gaan weer aan de slag met de Hollandse aardappel. Vandaag deel ik een lekkere snelle ovenschotel, een aardappelschotel hete bliksem.

Hete bliksem is een oud Hollands stamppot-gerecht dat bestaat uit aardappel en appel. Ik besloot er een andere draai aan te geven door er geen stamppot van te maken maar een snelle ovenschotel. Door de kruimige aardappelen in de oven te verwarmen krijgen ze een mooi korstje dat extra lekker is bij de zachte fris-zure warme stukjes appel. De krokante spek en bos ui geven het gerecht net even iets extra’s.

Door de kruimige aardappelen van CêlaVíta te gebruiken is deze schotel extra snel klaar. De aardappelen zijn geschild en alvast geblanceerd. Hierdoor hoef je ze korter voor te koken en kan de schotel snel de oven in. Zo zet je binnen no time een lekkere Hollandse maaltijd op tafel. Scroll naar beneden voor het recept.

Aardappel en appel ovenschotel met spek

 Aardappelschotel hete bliksem

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  •  een zakje CêlaVíta oma’s kruimige aardappelen (500 gram)
  • 2 goudrenetten
  • 6 plakjes spek
  • 3 stengels bos ui
  • snuf paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de CêlaVíta kruimige aardappelen in blokjes (ongeveer in vieren) en kook ze 10 minuten voor in ruim water.

Schil de goudrenetten en snijd deze in blokjes, snijd de bos ui in ringen. Snijd de plakjes spek in grove stukken. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.

Breng de gekookte aardappelen op smaak met peper, zout en paprika poeder. Meng dit goed door elkaar. Meng vervolgens de blokjes appel, ringetjes lente ui en stukjes spek door de aardappelen. Verdeel dit mengsel over een ovenschaal en bak de schotel 15 minuten in de oven zodat de appeltjes mooi zacht worden.

Tip: voor een vegetarische variant laat je de spek weg, voeg dan bijvoorbeeld blokjes feta toe. 

Dit artikel is een samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Mmmmm, weer een oudhollands recept met een hedendaagse twist. Makkelijk vast voor te bereiden en dan net voor het eten even in de oven schuiven. Dat vind ik super handig van dit soort ovengerechten! :-) En op de traditionele hete bliksem ben ik dol, zo lijkt hij me ook heerlijk.

  2. Heb genoten van deze heerlijke ovenschotel gisteravond! De smaak deed me echt denken aan vroeger, als kind at ik graag gekookte aardappelen met appelmoes. Mijn vriend is meestal niet zo gek op fruit in warme maaltijden, maar deze combinatie vond hij toch wel erg lekker :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk