Lente-ui soep

Soepje van bos ui
In de herfst en winter eten we veel soep. Maar waarom ook niet in de lente? Tijd voor een lekker licht lente soepje. Een soepje van lente ui.

Het is lente, de tijd van salades en zonnige maaltijden. Maar soms heb ik het koud en toch echt trek in iets warms. Een lekker soepje is dan een uitkomst. Nu het lente is ga ik liever niet voor een zware soep, geef mij maar een licht soepje.

Dit soepje van lente ui is lekker licht, al moet ik bekennen dat ik wel slagroom aan het recept heb toegevoegd. Hierdoor wordt de soep mooi romig. Mocht je dit liever niet willen kun je de slagroom er ook uit laten. Dan heb je een écht licht soepje.

De soep van lente ui is een snelle, binnen 20 minuten is je kommetje homemade soep klaar. Ideaal! De krokant gebakken spekjes maken het extra lekker.

Lente ui soepje

Lente ui soepje

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 kommen soep:

  • 2 bosjes lente-ui
  • 1 (gewone gele) ui
  • teen knoflook
  • 6 plakjes spek
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 aardappel
  • 100 ml room (ongeklopte slagroom)

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in de pan even aan in een beetje olie. Snijd de lente ui in ringetjes en bak 7/8 van de ringetjes even mee met de ui. Snijd de aardappelen in blokjes en voeg dit toe samen met de bouillon en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuutjes koken. Pureer de soep hierna glad.

Voeg extra ringetjes lente-ui toe en de room. Kook dit even kort mee.

Bak de plakjes spek krokant in een droge koekenpan (zonder boter of olie) en snijd het fijn.

Garneer de soep voor het serveren met krokant gebakken spekjes en ringetjes verse lente-ui.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Lijkt me een heerlijk soepje voor nu. Kun je de slagroom ook door kookroom vervangen (misschien toch weer iets minder vet)? En met spek bedoel je denk ik ‘gewone’ ontbijtspek?

    1. De aardappel zorgt er in dit geval voor dat de soep wat dikker wordt, gaat binden. Als je liever geen aardappel gebruikt kun je ook een ander bindmiddel zoals bijvoorbeeld maizena of bloem toevoegen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk