Ga naar de inhoud

Snelle lemon meringue pie

Gesponsord artikel Vandaag is het dubbel feest! Ik vertel jullie niet alleen over de lekkere vernieuwde Spa Fruit dranken. Ik deel ook het recept voor een snelle lemon meringue taart die perfect past bij mijn favoriete Spa Fruit smaak. Spa Citron. De receptuur van de bekende Spa Fruit dranken is vernieuwd. De vernieuwde dranken bevatten
Delen op

Snelle lemon meringue pie

Gesponsord artikel

Vandaag is het dubbel feest! Ik vertel jullie niet alleen over de lekkere vernieuwde Spa Fruit dranken. Ik deel ook het recept voor een snelle lemon meringue taart die perfect past bij mijn favoriete Spa Fruit smaak. Spa Citron.

De receptuur van de bekende Spa Fruit dranken is vernieuwd. De vernieuwde dranken bevatten alleen ingrediënten van natuurlijk oorsprong. Dat maakt Spa Fruit een unieke combinatie van Spa natuurlijk mineraalwater (uit het hart van de Belgische Ardennen) en puur fruit. Spa Fruit is  verkrijgbaar in 6 heerlijke smaken.

Eerder deze week vertelde Pauline op haar blog over Spa Lemon Cactus. Vandaag neem ik het stokje van haar over en vertel jullie meer over Spa Citron. Mijn favoriete smaak uit het Spa Fruit assortiment.

Lemon meringue pie met spa citron

Sinds mijn zwangerschap van afgelopen jaar ben ik een Spa-lover geworden. Zeker in de zomer heb ik heel wat flessen leeg gedronken. Mijn favoriet tijdens warme dagen is (toen al) Spa Citron. Lekker fris, lekker zomers. Spa Citron doet me denken aan zomerse warme dagen, genieten buiten in de tuin of op het terras. Precies de dagen zoals ze dit weekend zijn!

Omdat ik gek ben op citroen heb ik deze gelegenheid gepakt om een lekkere snelle citroentaart te maken, een snelle lemon meringue pie. Mijn lemon meringue pie heeft een krokante bodem van bladerdeeg, frisse vulling van lemon curd en is afgetopt met verse romige meringue.

Ik geef het Spa-stokje over aan Sandra van Leuke Recepten, zij vertelt volgende week meer over Spa Forest Fruit.

Lemon Meringue pie

Snelle lemon meringue pie

Bereidingstijd 25 minuten plus 25 minuten oventijd. 

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 150 gram lemon curd (of 1/2 portie volgens dit recept)
  • 2 eiwitten
  • 70 gram kristalsuiker

Extra benodigd: bakvorm van 12 bij 36 cm of springvorm met een diameter van 20 cm, crème brulee brander (of oven op grill stand)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de bakvorm in.

Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het bladerdeeg 25 minuten in de oven. Tot het goudbruin en gaar is. Laat de bodem van het bladerdeeg hierna afkoelen.

Klop de eiwitten met een mixer stijf en voeg hierna beetje bij beetje de suiker toe terwijl je het doorklopt.

Verdeel de lemon curd over de afgekoelde krokante bladerdeeg bodem. Verdeel daarover het eiwitschuim.

Maak de taart af door de meringue met een crème brulee brander mooi goudbruin te branden.

Voor het ultieme genieten serveer je de snelle lemon meringue pie met een glas ijskoude Spa Citron.

Dit artikel is een samenwerking met Spa Fruit, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

14 reacties

Cindy

Helaas is het recept niet (meer) zichtbaar. Wie kan mij helpen, hoe maak ik deze snelle merengue lemon pie?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Recept staat onderaan het artikel

Marina

Het ziet heel erg goed uit. Ik zou het graag willen maken voor mijn verjaardag aangezien dat de recepten van jou heerlijk zijn maar ik vraag me af of ik het 1 of 2 dagen vantevoren kan maken. Alvast bedankt voor je reactie en veel inspiratie toegewenst!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De taart met vulling kun je van te voren maken. Maar de schuim zou ik last-minute maken.

rona

gemaakt als toetje , heerlijk en veel complimentjes gekregen!!!

Laat een bericht achter

Marian Gossen

Echt heerlijk, vandaag gemaakt, en al half verdwenen.... Die komt bij de voorraad lekkere recepten. Dank je wel voor het delen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat tof om te horen Marian. Geniet nog lekker van de andere helft morgen :)

Marja

Ik ben net als jij gek op citroenen, in alle variaties! En lemon meringue pie is er 1 van. Die staat hoog op mijn lijstje van lekkerste pies. Ik ga deze variatie met bladerdeeg zeker uit proberen want het ziet er heerlijk uit. Meestal maak ik mijn curd zelf, maar als ik geen tijd of zin heb, is die van Appie een heel goede en lekkere vervanger. Ik zou zo de pot leeglepelen, trouwens ook als ik het zelf maak hoor. Als ik curd in huis heb gaat het overal in en bij. Mijn man die niet zo'n grote fan is, word dan helemaal kriegel van me. Je kunt me er gerust onder begraven....heerlijk vind ik het. Bedankt voor de bladerdeeg tip! Groetjes, Marja. ?????????

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja heerlijk he Marja, ik ben er ook gek op!

hans muskens

he het lijkt er steeds meer op dat het aanprijzen van producten belangrijker is dan de recepten van jou jammer genoeg echte zonder reclame sites zij er genoeg groeten Hans

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Beste Hans, deze week is het inderdaad wat drukker op het gebied van gesponsorde content dan andere weken. Echter zit in een artikel als deze net zoveel tijd, liefde en aandacht als in andere artikelen. En deze lemon meringue pie is echt een topper.

Angelina

Sinds ik de lemon meringue pie heb gemaakt ben ik helemaal fan, zo lekker fris. Deze versie is ook fijn én snel, ideaal. Ga ik onthouden! ;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja heerlijk he Angelina, ik ben ook fan. Helemaal als hij zo snel te maken is.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op