Gesponsord artikel
Vandaag is het dubbel feest! Ik vertel jullie niet alleen over de lekkere vernieuwde Spa Fruit dranken. Ik deel ook het recept voor een snelle lemon meringue taart die perfect past bij mijn favoriete Spa Fruit smaak. Spa Citron.
De receptuur van de bekende Spa Fruit dranken is vernieuwd. De vernieuwde dranken bevatten alleen ingrediënten van natuurlijk oorsprong. Dat maakt Spa Fruit een unieke combinatie van Spa natuurlijk mineraalwater (uit het hart van de Belgische Ardennen) en puur fruit. Spa Fruit is verkrijgbaar in 6 heerlijke smaken.
Eerder deze week vertelde Pauline op haar blog over Spa Lemon Cactus. Vandaag neem ik het stokje van haar over en vertel jullie meer over Spa Citron. Mijn favoriete smaak uit het Spa Fruit assortiment.
Sinds mijn zwangerschap van afgelopen jaar ben ik een Spa-lover geworden. Zeker in de zomer heb ik heel wat flessen leeg gedronken. Mijn favoriet tijdens warme dagen is (toen al) Spa Citron. Lekker fris, lekker zomers. Spa Citron doet me denken aan zomerse warme dagen, genieten buiten in de tuin of op het terras. Precies de dagen zoals ze dit weekend zijn!
Omdat ik gek ben op citroen heb ik deze gelegenheid gepakt om een lekkere snelle citroentaart te maken, een snelle lemon meringue pie. Mijn lemon meringue pie heeft een krokante bodem van bladerdeeg, frisse vulling van lemon curd en is afgetopt met verse romige meringue.
Ik geef het Spa-stokje over aan Sandra van Leuke Recepten, zij vertelt volgende week meer over Spa Forest Fruit.
Snelle lemon meringue pie
Bereidingstijd 25 minuten plus 25 minuten oventijd.
Ingrediënten voor 6 personen
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 150 gram lemon curd (of 1/2 portie volgens dit recept)
- 2 eiwitten
- 70 gram kristalsuiker
Extra benodigd: bakvorm van 12 bij 36 cm of springvorm met een diameter van 20 cm, crème brulee brander (of oven op grill stand)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de bakvorm in.
Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het bladerdeeg 25 minuten in de oven. Tot het goudbruin en gaar is. Laat de bodem van het bladerdeeg hierna afkoelen.
Klop de eiwitten met een mixer stijf en voeg hierna beetje bij beetje de suiker toe terwijl je het doorklopt.
Verdeel de lemon curd over de afgekoelde krokante bladerdeeg bodem. Verdeel daarover het eiwitschuim.
Maak de taart af door de meringue met een crème brulee brander mooi goudbruin te branden.
Voor het ultieme genieten serveer je de snelle lemon meringue pie met een glas ijskoude Spa Citron.
Dit artikel is een samenwerking met Spa Fruit, lees mijn disclaimer