Broodje met gegrilde groenten

Gegrilde groenten met pesto

Soms eet je ergens iets lekkers en weet je bij de eerste hap al dat je het thuis na gaat maken. Bij mij was dat het geval met dit broodje met gegrilde groenten en mozzarella.

Ik at dit bij de La Place in Bataviastad en eigenlijk had ik er niet zoveel verwachtingen van. Maar het was zoo lekker. De week er na heb ik dit nog 3x thuis gegeten. En als ik iets zo lekker vind dan mag het zeker gedeeld worden hier op het blog.

Een lekker goed vullende lunch. Met groenten! Dat is top toch? Om het nog lekkerder te maken heb ik het brood getoast en ingesmeerd met groene pesto. De tomaatjes heb ik voor extra smaak ook meegebakken met de groenten.

Staat dit lekkere broodje ook voor jouw neus dit weekend?

Broodje met gegrilde groenten

Broodje met gegrilde groenten

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 2 oerboterhammen
  • halve courgette
  • halve aubergine
  • halve paprika
  • 6 cherry tomaatjes
  • handje verse spinazie
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Bereiding:

Toast het brood onder de grill mooi krokant.

Schaaf de courgette en aubergine in plakken en snijd de paprika in reepjes. Besmeer de groenten met olijfolie en grill ze in een grillpan of koekenpan mooi gaar. Bak de tomaatjes even mee.

Besmeer de krokante boterham met pesto en beleg met een beetje verse spinazie en de gegrilde groenten. Scheur de mozzarella door middel en leg dit op de belegde broodjes. Bestrooi met zout en peper en giet er een klein beetje extra vergine olijfolie over.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk