Carpaccio pastasalade
Bewaren
Vandaag gaan we voor een lekker snel recept met een twist. Een Carpaccio pastasalade. Een pastasalade met carpaccio dus.
Ik houd van carpaccio maar bestel het bijna nooit als we in een restaurant eten. Ik wil namelijk graag nieuwe dingen proberen en een carpaccio is inmiddels niet zo nieuw meer. Thuis eet ik niet zo snel een traditionele carpaccio omdat we niet vaak aan voorgerechten doen. Daarom deel ik vandaag een lekkere oplossing voor iedereen die ook van carpaccio houdt. Een lekkere maaltijdsalade met carpaccio. Lekker als lunch of als avondmaaltijd.
Carpaccio pastasalade
De ingrediënten van een carpaccio variëren, bij ieder restaurant is de carpaccio anders. Dit kan tot een teleurstelling leiden. Zo heb ik eens een carpaccio geserveerd gekregen met alleen een paar kappertjes en 3 snippers parmezaanse kaas er op. Wat mij betreft moet een carpaccio salade goed gevuld zijn en dat is bij deze maaltijdsalade van pasta met carpaccio goed gelukt.
De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door snippers oude kaas. Dit is extra lekker met de zongedroogde tomaatjes, rucola en kappertjes. En door de dressing te mengen met de pasta is deze ook goed op smaak.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze carpaccio pastasalade
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.Stap 2
Meng de witte wijn azijn met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.Stap 3
Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd (of scheur) het carpacciovlees in grove stukken.Stap 4
Meng de gekookte pasta met de dressing, roer dit goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is.Stap 5
Voeg vervolgens de rucola, het carpaccio vlees, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas toe. Meng dit door elkaar en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze carpaccio pastasalade
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.Stap 2
Meng de witte wijn azijn met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.Stap 3
Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd (of scheur) het carpacciovlees in grove stukken.Stap 4
Meng de gekookte pasta met de dressing, roer dit goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is.Stap 5
Voeg vervolgens de rucola, het carpaccio vlees, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas toe. Meng dit door elkaar en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
20 reacties
Conny
Hoi Brenda, Deze salade lijkt me heerlijk. Ik ga deze zeker maken. Ik moet nog een salade voor bij de barbeque hebben denk je dat deze daar geschikt voor is. Gr Conny
Ilona
Is dit recept voor 1 persoon?
Brenda Hoff
Voor 2 personen
Diana
Gemaakt met truffelmayonaise, erg lekker.........
Brenda Hoff
Oehh zo lekker!
Marieke
Heerlijk! Vandaag voor 't eerst gemaakt, nog wat cherry tomaatjes en komkommer toegevoegd. Absoluut een blijvertje.
Jeroen
Ziet er heerlijk uit en ben zeker van plan dit te gaan bereiden. Misschien een tip voor de volgende keer.. ik ben student en zou een soort prijsopgave bijzonder handig vinden.
Brenda Kookt
Hi Jeroen, ik kan me voorstellen dat dat handig is. Echter kan ik niet voor ieder recept opzoeken wat de kosten zijn. Uiteraard scheelt het ook waar je je boodschappen haalt.
Rita Molendijk
Hai, Lijkt me lekker.....Maar kan ik de kappertjes nog vervangen voor iets anders? Alvast bedankt Groetjes Rita
Danielle
Beste Brenda! Wat lijkt mij dit heerlijk! Ik vraag me alleen af of je dit een avond van te voren al kan maken?
Brenda Kookt
Hoi Danielle, in dat geval zou de pastasalade een dag van te voren voorbereiden, maar het vlees op het laatste moment toevoegen.
Inge
Lekker hoor! Ik heb de kappertjes alleen ingewisseld voor cherry tomaatjes :P
Inge Hindriks
Heel erg lekker en snel op tafel. Mijn kinderen van 12 en 14 vonden deze salade ook heerlijk!
Monique
Beste Brenda, wat een fantastisch recept. Maak het vanavond voor de tweede keer. Echt heel lekker!!
Maria
Vandaag gemaakt. Heerlijke combinatie. En snel op tafel!
Heike
Dat ziet er lekker uit en ga het zeker snel proberen!!
Stephanie | Kookles Thuis
Mmmm.. wat een heerlijke lunch lijkt mij dit. Daar ga ik punten mee scoren :) Bedankt voor de inspiratie!!
thebeautyblognl
Dit moet ik echt een keer proberen want ik hou echt van Carpaccio! x
Iris
Oee dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker voor mijn zus maken als ze weer een keer thuis is. Zij is dol op pasta én carpaccio dus dit is wel een goude combinatie!
Anne
Wauw, dit lijkt me echt top. Pasta met carpaccio!