Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Omelet (perfect fluffy) met groene groenten

Lunch omelet met groene groenten

Er zit me iets niet lekker wat ik graag met jullie wil delen vandaag. Je hebt vast gemerkt dat het er op dit moment even allemaal anders aan toe gaat hier op BrendaKookt.nl. Er verschijnen minder artikelen online omdat ik het even niet kan bijbenen. Ik ben bezig met de laatste recept-foto’s voor het kookboek en de voorraad recepten die ik alvast had gemaakt raakt op. En daarbij lopen er op dit moment veel (hele toffe!) samenwerkingen waardoor de balans tussen gesponsorde en niet-gesponsorde content even helemaal anders is. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben.

Op dit moment moet ik mijn aandacht even verdelen tussen boek en blog. Binnenkort heeft mijn blog weer mijn volledige aandacht en kan ik weer volop toffe recepten en andere content voor jullie maken. En ik moet zeggen, ook daar heb ik weer super veel zin in. Ik heb hele leuke plannen voor de komende maanden. Dus stay tuned! 

Vandaag doen we op deze (regenachtige?) zondag makkelijk. Maar wel lekker. Ik deel namelijk het recept van mijn perfecte fluffy omelet. Dit is precies zoals je een omelet wilt hebben. Heel mooi zacht en fluffy.

En omdat ik heb besloten dat ik weer even gezond wil doen heb ik er in dit geval een omelet met lekker veel groenten van gemaakt. Maar als je daar niet van houdt kun je dat natuurlijk ook weglaten. Dan is de omelet nog steeds perfect fluffy.

De perfecte omelet met groene groenten

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 3 eieren
 • 2 eetlepels melk
 • paar roosjes broccoli
 • 1/4 courgette, in blokjes
 • 4 champingnons
 • 2 stengels lente ui
 • geitenkaas
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding:

Kook de broccoliroosjes 8 minuten voor. Bak in een koekenpan de courgette met champignons en lente ui aan. Voeg de broccoliroosjes er bij en bak deze kort mee.

Verwarm in een andere grote koekenpan een scheutje olijfolie, zet het vuur hierna op medium.. Kluts de eieren, meng dit met de melk en breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel in de pan en bak dit even aan. Zet het vuur hierna laag zodat de omelet niet te bruin wordt en zachtjes gaart.

Beleg de omelet zodra de bovenkant gestold is met het groentemengsel. Vouw de andere kant over de groenten en bestrooi het geheel met geitenkaas.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Demi 12 juni 2016 om 09:45

  Ziet er super lekker uit! Dit zou ik wel als ontbijtje willen :)

 2. Laura's Bakery 12 juni 2016 om 11:37

  Herkenbaar lieve Brenda ;) Je kunt niet alle ballen tegelijk omhoog houden, hoe graag je dat ook wilt. Helemaal prima toch dat je je even focust op je boek en de samenwerkingen, dat is nu het belangrijkst. En even rust nemen tussendoor is ook belangrijk, anders is het niet vol te houden. Al die recepten op het blog komen straks wel weer :)
  Liefs, Laura

 3. Fran 13 juni 2016 om 10:13

  Hoi Brenda,

  Totaal begrijpelijk hoor, wat Laura ook zegt, je kunt niet alle ballen hoog houden. Even wat rustiger hier op je blog resulteert straks in een prachtig kookboek waar ik al naar uit kijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!