Het is volop lente en daarom ook volop aspergetijd. De hoogste tijd om weer eens een lekker recept met asperges te publiceren! Deze keer een pastasalade met asperges en serranoham.
Asperges op de klassieke manier met aardappeltjes, ham, een eitje en aspergesaus zijn lekker en moet je ook zeker eten deze tijd van het jaar. Maar met asperges kun je nog veel meer.
MAGGI heeft me gevraagd om te laten zien dat je niet alleen meer kunt met asperges, maar ook met de MAGGI Saus voor asperges. Deze saus kun je namelijk ook in andere gerechten verwerken. Wat dacht je van een romige pastasalade? Ik zeg YES! Deze pastasalade is erg lekker, en het is weer eens wat anders.
Door de pasta met de saus voor asperges te mengen wordt het lekker romig. In plaats van ham heb ik serranoham toegevoegd, dit geeft het gerecht samen met de rucola net even wat meer pit. Tomaatjes en pijnboompitjes er bij en je hebt een goed gevulde lekkere pastasalade met asperges.
Pasta met asperges en serranoham
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:
- 500 gram witte asperges
- 240 gram fusilli
- 1 pakje MAGGI Saus voor asperges
- 100 gram serranoham, in stukken gesneden
- 120 gram Cherry tomaatjes, gehalveerd
- 2 handen rucola
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de asperges, verwijder het uiteinde en snijd ze in stukken. Kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de saus door de pasta en voeg vervolgens de gekookte asperges, serranoham, tomaatjes en rucola toe.
Top de pasta af met pijnboompitjes en serveer direct.
Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer