Zalmcarpaccio
Carpaccio met een twist; dat is deze frisse en rijk belegde zalmcarpaccio, ideaal als lunchgerecht of als voorgerecht.
![](https://brendakookt.nl/app/uploads/2022/02/Carpaccio-met-gerookte-zalm.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inZalmcarpaccio
Bewaren
Het echter zomerweer laat aardig op zich wachten hier in Nederland. Toch ga ik er voor en deel ik vandaag een lekker fris gerecht. Deze zalmcarpaccio is extra lekker op een warme dag, maar iedere andere dag
Carpaccio kennen we denk ik allemaal als het gerecht met dunne plakjes ossenhaas. Maar met carpaccio kun je nog veel meer kanten op. Eerder deelde ik al een recept voor carpaccio van rode biet (klik) en courgette (klik). Deze keer gaan we voor een frisse zalmcarpaccio, bereid met gerookte zalm.
De zalmcarpaccio is rijk belegd, met een stuk getoast brood erbij kan dit ook prima dienen als lunch.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmcarpaccio
Stap 1
Snijd de tomaten in partjes, hak de kappertjes fijn en verbrokkel de geitenkaas.Stap 2
Verdeel de gerookte zalm over de borden en bestrooi met peper. Leg de sla op de zalm bestrooi de zalmcarpaccio met cherrytomaatjes, kappertjes, verbrokkelde geitenkaas en pijnboompitjes.Stap 3
Verdeel tot slot de wasabimayonaise over het gerecht.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmcarpaccio
Stap 1
Snijd de tomaten in partjes, hak de kappertjes fijn en verbrokkel de geitenkaas.Stap 2
Verdeel de gerookte zalm over de borden en bestrooi met peper. Leg de sla op de zalm bestrooi de zalmcarpaccio met cherrytomaatjes, kappertjes, verbrokkelde geitenkaas en pijnboompitjes.Stap 3
Verdeel tot slot de wasabimayonaise over het gerecht.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
![Rijst met zalm en gebakken champignons](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-_-Rijstbowl-met-zalm-en-broccoli-2.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Uiensoep recept](https://brendakookt.nl/app/uploads/2024/11/Web_Uiensoep-02.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Pindasoep met zoete aardappel en wortel](https://brendakookt.nl/app/uploads/2024/11/600.DSC_9668-JoorKitchen.BK_.pindasoep.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Broccolisoep met kikkererwten en zalm](https://brendakookt.nl/app/uploads/2024/11/Broccolisoep-met-kikkererwten-en-zalm-03.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in6 reacties
Thorsten
Gisteren gemaakt voor de eetclub. Was een groot succes. Goede combo! Ik weet al wat ik voor kerst ga maken ;)
Lianne
Oh dat ziet er lekker uit! Lijkt mij veel lekkerder dan de 'originele' carpaccio. Zalm is echt mijn favoriet.
Laura | liefdevoorbakken
Wat een ontzettend leuk idee!!
Heike
Hhhmmm lijkt me heerlijk gerecht en ga ik zeker heel binnenkort maken.
Lonneke
Dit ziet er echt heel lekker uit! Ik lust geen geitenkaas Zou ik de geitenkaas ook ergens door kunnen vervangen?
Brenda Kookt
Je kunt de geitenkaas vervangen door feta