Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Caesarburger

Caesarburger

Laatst deelde ik mijn ultieme festivalburger, een super lekkere visburger met wasabisaus, met jullie (klik hier om de burger te bekijken). Ook vroeg ik jullie je favoriete festivalburger met mij en Hellmann’s te delen om kaarten te winnen voor de Parade. Inmiddels heb ik een winnaar getrokken en deel ik bij deze het recept voor de winnende festival burger: de Caesarburger.

Jullie stuurden me super lekkere burgers in (Tanja zelfs 2 stuks). Het was lastig om een keuze te maken uit de Angus burger, hotdog met kreeft en de kikkererwtenburger met mangochutney. Maar de burger waarbij het water me echt in de mond liep was de burger van Niels. Zijn reactie:

Een “caesar burger”:
Een krokant geroosterde bol (met knoflook), gegrilde kip, romaine sla, parmezaanse kaasschilfers, spiegelei, saus met ansjovis en eventueel rode ui en kappertjes…

Deze burger zag ik direct voor me, ik wilde er meteen mee aan de slag. En dat is de reden dat Niels de kaarten voor de Parade heeft gewonnen.

Ik ben inmiddels met de caesarburger aan de slag gegaan. De burger is precies wat ik er van verwachtte. Mals zacht kippenvlees met de romige Hellmann’s, het pittige van de Parmezaanse kaas en compleet met het verse spiegel ei.

Bij deze deel ik het uitgeschreven recept van de Caesarburger met jullie. Een topper!

Hamburger met kip en ei

Caesar burger

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 burgers

 • 1 kipfilet
 • 4 eetlepels Hellmann’s
 • 1 ansjovisfiletje
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 2 eieren
 • 4 bladeren romaine sla
 • 2 eetlepels Parmezaan snippers
 • 1/2 stokbrood
 • teentje knoflook
 • boter om in te bakken
 • 2 eetlepel olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snijd de kipfilet over de lengte door. Leg de kipfilets op een snijplank met daarover een laagje plasticfolie en sla de kipfilets met een koekenpan plat. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.

Verwarm een koekenpan met boter op het vuur en bak de kipfilets hier om en om in aan.

Snijd het stokbrood doormidden en vervolgens door. Bestrijk de binnenkant van het stokbrood met olijfolie. Halveer de teen knoflook en haal dit met de snijkant over het brood. Leg het stokbrood open in de oven en bak dit in 10 minuten krokant.

Snijd de ansjovis en kappertjes fijn en meng dit met Hellmann’s.

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hier de twee spiegeleieren in. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk het stokbrood met de saus. Leg hier de romaine sla en kipburgers op. Verdeel hierover nog een beetje van de saus en beleg dit met het spiegelei. Bestrooi de burger tot slot met de snipper Parmazaan.

Dit artikel is een samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Tanja 14 juli 2016 om 08:02

  Zalig recept van Niels en jou! En grappig dat je voor deze burger het vlees niet hoeft te malen :-) Deze komt weer in mijn map! Morgen maak ik mijn visburgers in mini uitvoering. Als hapje, ik ben morgen jarig :-)
  Enne Niels, nog gefeliciteerd! Een origineel recept met verrassende combinaties.

 2. Walter 14 juli 2016 om 08:52

  Oké dat staat hier op verlof vanmiddag op het menu. Bedankt opnieuw

 3. Roy de Kok 17 juli 2016 om 22:42

  Zo dan, deze waren echt superlekker.
  Wel een vraagje: bij de ingrediënten staat Parmezaan snippers.
  Bij de bereiding zie ik die echter nergens meer terug.
  Strooi je die als laatste gewoon over het eitje, of gaat het gedeeltelijk ook door de saus?

  Groetjes,
  Roy

  1. Brenda Kookt 1 augustus 2016 om 10:52

   Wat leuk om te horen Roy. De snippers Parmezaan strooi ik inderdaad over het eitje. Ik heb het inmiddels toegevoegd aan de bereiding.

 4. Jonna@Burgertrutjes 24 juli 2016 om 20:03

  Oh dit ziet er meer dan smakelijk uit! Ben zelf nog niet bekend met de producten van Helleman… Wie weet toch eens uitproberen in de toekomst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *