Caesarburger

Caesarburger

Laatst deelde ik mijn ultieme festivalburger, een super lekkere visburger met wasabisaus, met jullie (klik hier om de burger te bekijken). Ook vroeg ik jullie je favoriete festivalburger met mij en Hellmann’s te delen om kaarten te winnen voor de Parade. Inmiddels heb ik een winnaar getrokken en deel ik bij deze het recept voor de winnende festival burger: de Caesarburger.

Jullie stuurden me super lekkere burgers in (Tanja zelfs 2 stuks). Het was lastig om een keuze te maken uit de Angus burger, hotdog met kreeft en de kikkererwtenburger met mangochutney. Maar de burger waarbij het water me echt in de mond liep was de burger van Niels. Zijn reactie:

Een “caesar burger”:
Een krokant geroosterde bol (met knoflook), gegrilde kip, romaine sla, parmezaanse kaasschilfers, spiegelei, saus met ansjovis en eventueel rode ui en kappertjes…

Deze burger zag ik direct voor me, ik wilde er meteen mee aan de slag. En dat is de reden dat Niels de kaarten voor de Parade heeft gewonnen.

Ik ben inmiddels met de caesarburger aan de slag gegaan. De burger is precies wat ik er van verwachtte. Mals zacht kippenvlees met de romige Hellmann’s, het pittige van de Parmezaanse kaas en compleet met het verse spiegel ei.

Bij deze deel ik het uitgeschreven recept van de Caesarburger met jullie. Een topper!

Hamburger met kip en ei

Caesar burger

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 burgers

 • 1 kipfilet
 • 4 eetlepels Hellmann’s
 • 1 ansjovisfiletje
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 2 eieren
 • 4 bladeren romaine sla
 • 2 eetlepels Parmezaan snippers
 • 1/2 stokbrood
 • teentje knoflook
 • boter om in te bakken
 • 2 eetlepel olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snijd de kipfilet over de lengte door. Leg de kipfilets op een snijplank met daarover een laagje plasticfolie en sla de kipfilets met een koekenpan plat. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.

Verwarm een koekenpan met boter op het vuur en bak de kipfilets hier om en om in aan.

Snijd het stokbrood doormidden en vervolgens door. Bestrijk de binnenkant van het stokbrood met olijfolie. Halveer de teen knoflook en haal dit met de snijkant over het brood. Leg het stokbrood open in de oven en bak dit in 10 minuten krokant.

Snijd de ansjovis en kappertjes fijn en meng dit met Hellmann’s.

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hier de twee spiegeleieren in. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk het stokbrood met de saus. Leg hier de romaine sla en kipburgers op. Verdeel hierover nog een beetje van de saus en beleg dit met het spiegelei. Bestrooi de burger tot slot met de snipper Parmazaan.

Dit artikel is een samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Zalig recept van Niels en jou! En grappig dat je voor deze burger het vlees niet hoeft te malen :-) Deze komt weer in mijn map! Morgen maak ik mijn visburgers in mini uitvoering. Als hapje, ik ben morgen jarig :-)
  Enne Niels, nog gefeliciteerd! Een origineel recept met verrassende combinaties.

 2. Zo dan, deze waren echt superlekker.
  Wel een vraagje: bij de ingrediënten staat Parmezaan snippers.
  Bij de bereiding zie ik die echter nergens meer terug.
  Strooi je die als laatste gewoon over het eitje, of gaat het gedeeltelijk ook door de saus?

  Groetjes,
  Roy

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk