Oehh vandaag heb ik toch iets lekkers voor jullie: een mojito cheesecake. Need I say more?
Vorige week vierden we de vrijgezellenfeest voor vriendinnetje Merle en daar moest natuurlijk goed (en vooral ook lekker) gegeten worden. Met dit soort dingen vind ik het altijd leuk om iets homemade mee te nemen. Ik vind het tenslotte leuk om te koken ;) Via Facebook heb ik eens een filmpje gezien van een mojito cheesecake en dat leek met de perfecte kick off van het vrijgezellenfeest. Champagne en mojito cheesecake, perfecte combinatie.
De mojito cheesecake is lekker fris door de munt en limoen en natuurlijk mag een scheut rum niet ontbreken in deze taart of dit toetje. De frambozen en nougatine zorgen voor een extra feestelijk effect.
Omdat we met een grote groep meiden waren heb ik er voor gekozen om de mojito cheesecake op te maken in een grote schaal. Maar het is ook leuk (en handiger) om het over glaasjes te verdelen en de glaasjes te laten opstijven. Het mengsel wordt niet helemaal goed stijf, hierdoor is het niet mogelijk om het in mooie punten te snijden en kun je het misschien zelfs beter eten met een lepel dan met een vorkje.
Mojito cheesecake
Voor 12 glaasjes of 12 personen
Bereidingstijd 30 minuten, plus minimaal 4 uur om op te stijven
Ingrediënten:
- 200 gram biscuitjes
- 75 gram roomboter
- 400 gram roomkaas
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 150 ml slagroom
- rasp van 3 limoenen, plus een limoen voor de garnering
- 1 theelepel vanille extract
- 5 eetlepels rum (bijvoorbeeld Bacardi)
- 1 hand verse muntblaadjes, plus extra voor garnering
- 100 gram verse frambozen
- 4 eetlepels nougatine
Bereiding
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de biscuitjes fijn en roer dit door de boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de schaal en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de schaal weg in de koelkast zodat de bodem alvast kan opstijven.
Mix de roomkaas en de gecondenseerde melk in een grote kom. Klop in een andere kom de slagroom op en meng dit door het roomkaasmengsel. Roer de limoenrasp, vanille extract, rum en fijngesneden muntblaadjes door het mengsel.
Verdeel het roomkaasmengsel over de schaal en laat dit in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.
Garneer de mojito cheesecake voor het serveren met verse munt, frambozen, partjes limoen en nougatine.
Tip: Ik serveer de mojito cheesecake in een grote schaal, het is ook mogelijk om het te verdelen over 12 glaasjes.