Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Brownietaart met noten

Brownietaart

Voor een goede brownie mag je me ‘s nachts wakker maken. En daarom dacht ik: waarom maak ik er geen brownietaart van? Bij deze.

Met deze brownietaart sluit ik mijn vakantie af, en pak ik met heel veel enthousiasme en zin het bloggen weer op. Ik ben helemaal uitgerust en zit boordevol nieuwe (lekkere) ideeën. Omdat ik goed wil beginnen trap ik af met deze lekkere brownietaart. Ik heb tenslotte altijd nog een gaatje voor een stukje (of in dit geval een punt) brownie, dat gaat er altijd wel in.

Deze brownietaart is dubbelop, dubbel chocolade. Hij is extra groot en er zit niet alleen chocolade in de cake maar ook on top. Dubbel zo goed dus. Prima om je vakantie mee af te sluiten, of om je weekend mee te beginnen.

Brownietaart met noten

Brownietaart met noten

Bereidingstijd 25 minuten plus 40 minuten oventijd en 30 minuten om af te koelen

Ingrediënten

 •  200 gram ongezoute boter
 • 150 gram pure chocolade
 • 2 eieren
 • 250 gram suiker
 • 120 gram zelfrijzend bakmeel
 • 100 gram ongezouten gemengde noten

Voor de topping:

 • 80 gram pure chocolade
 • een handje ongezouten gemengde noten

Extra benodigd: springvorm ∅ 24 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC, vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Smelt in een pannetje de blokjes boter met stukken chocolade en zet dit even weg.

Hak de noten grof.

Klop in een kom de eieren met de suiker los. Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe en roer het zelfrijzend bakmeel en de gehakte noten toe.

Verdeel het beslag over de springvorm en bak dit 40 minuten in de oven. Laat de brownietaart hierna in de springvorm afkoelen.

Hak de chocolade fijn en smelt dit au bain marie. Besmeer de bovenkant van de brownietaart met chocolade en bestrooi dit met de grof gehakte noten. Laat de chocolade opstijven en snijd de brownietaart hierna in punten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

 1. Miranda 21 september 2016 om 16:50

  De blokjes boter met chocolade, smelt je die rechtstreeks in een pannetje of moet dat ook au bain marie?

 2. Ien 24 november 2016 om 15:41

  Dag Brenda,
  Wat heb je een heerlijke recepten en je commentaar is zo gezellig en herkenbaar, je uitspraak mbt bakken, het moet in een keer kloppen, geen kans meer om er wat aan toe te voegen.
  Mijn bakfrustratie heb ik opgelopen met appeltaart. Veel lieve vriendinnen vertrouwden mij hun succesformule, maar wat ik ook doe, hij wordt nooit zo lekker als bij hen, te droog, rolt uit elkaar. Maar mijn ervaring met jouw recepten geeft mij hoop, zodat ik overweeg mijn verjaardag te gaan vieren met 30 vriendinnen en een eigen high tea te maken.
  Je recepten werken stimulerend maar hoe krijg ik dat logistiek voor elkaar? Heb jij een succesformule?

  1. Brenda Kookt 25 november 2016 om 07:05

   Wat leuk om te horen Ien, en super leuk dat je een high tea gaat organiseren voor je vriendinnen. Je kunt als hulpje mijn printable voor het organiseren van het kerstdiner bijv gebruiken. Dit is een hulpmiddel om optijd te beginnen.
   Sommige hapjes kun je misschien invriezen (een soepje of quiche bijvoorbeeld) of een paar dagen in de koelkast bewaren. Schrijf alles op wat je gaat maken en doe de dingen die eerste kunnen ook echt eerder. Sandwiches zou ik wel dezelfde dag maken.

   1. Ien 25 november 2016 om 10:12

    Dank Brenda ga ernaar op zoek. Komt goed.

 3. Marjolein 19 februari 2018 om 19:21

  De brownietaart was heerlijk! Ik heb wel een vraagje: de buitenranden bleven mooi hoog maar in het midden zakte hij nogal in, wat kan ik daar aan doen? Hij was ook nogal kruimelig, zou iets meer boter helpen? Nogmaals: aan de smaak deed dit niets af hoor!

 4. Hilde 24 februari 2019 om 13:36

  Hoi Brenda,

  Kan ik deze taart ook maken met melkchocolade? Of moet het echt puur zijn?

  1. Brenda Kookt 25 februari 2019 om 07:10

   Hoi Hilde, het is geen probleem om de pure chocolade te vervangen door melkchocolade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *