Ga naar de inhoud

Brownietaart met noten

Brownies en taart, een ideale combi toch?! Deze brownietaart is uiteraard gevuld met lekker veel chocolade. Wie nodig jij uit?

25 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Brownietaart met noten

Brownietaart

Voor een goede brownie mag je me ‘s nachts wakker maken. En daarom dacht ik: waarom maak ik er geen brownietaart van? Bij deze.

Met deze brownietaart sluit ik mijn vakantie af, en pak ik met heel veel enthousiasme en zin het bloggen weer op. Ik ben helemaal uitgerust en zit boordevol nieuwe (lekkere) ideeën. Omdat ik goed wil beginnen trap ik af met deze lekkere brownietaart. Ik heb tenslotte altijd nog een gaatje voor een stukje (of in dit geval een punt) brownie, dat gaat er altijd wel in.

Deze brownietaart is dubbelop, dubbel chocolade. Hij is extra groot en er zit niet alleen chocolade in de cake maar ook on top. Dubbel zo goed dus. Prima om je vakantie mee af te sluiten, of om je weekend mee te beginnen.

Brownietaart met noten

 

Ingrediënten

Voor de topping:

Extra benodigd:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze brownietaart met noten

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 1 uur 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC, vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt in een pannetje de blokjes boter met stukken chocolade en zet dit even weg.
3
Stap 3
Hak de noten grof.
4
Stap 4
Klop in een kom de eieren met de suiker los. Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe en roer het zelfrijzend bakmeel en de gehakte noten toe.
5
Stap 5

Verdeel het beslag over de springvorm en bak dit 40 minuten in de oven. Laat de brownietaart hierna zeker 30 minuten in de springvorm afkoelen.

6
Stap 6
Hak de chocolade fijn en smelt dit au bain marie. Besmeer de bovenkant van de brownietaart met chocolade en bestrooi dit met de grof gehakte noten. Laat de chocolade opstijven en snijd de brownietaart hierna in punten.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

9 reacties

Hilde

Hoi Brenda, Kan ik deze taart ook maken met melkchocolade? Of moet het echt puur zijn?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Hilde, het is geen probleem om de pure chocolade te vervangen door melkchocolade

Marjolein

De brownietaart was heerlijk! Ik heb wel een vraagje: de buitenranden bleven mooi hoog maar in het midden zakte hij nogal in, wat kan ik daar aan doen? Hij was ook nogal kruimelig, zou iets meer boter helpen? Nogmaals: aan de smaak deed dit niets af hoor!

Laat een bericht achter

Ien

Dag Brenda, Wat heb je een heerlijke recepten en je commentaar is zo gezellig en herkenbaar, je uitspraak mbt bakken, het moet in een keer kloppen, geen kans meer om er wat aan toe te voegen. Mijn bakfrustratie heb ik opgelopen met appeltaart. Veel lieve vriendinnen vertrouwden mij hun succesformule, maar wat ik ook doe, hij wordt nooit zo lekker als bij hen, te droog, rolt uit elkaar. Maar mijn ervaring met jouw recepten geeft mij hoop, zodat ik overweeg mijn verjaardag te gaan vieren met 30 vriendinnen en een eigen high tea te maken. Je recepten werken stimulerend maar hoe krijg ik dat logistiek voor elkaar? Heb jij een succesformule?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Ien, en super leuk dat je een high tea gaat organiseren voor je vriendinnen. Je kunt als hulpje mijn printable voor het organiseren van het kerstdiner bijv gebruiken. Dit is een hulpmiddel om optijd te beginnen. Sommige hapjes kun je misschien invriezen (een soepje of quiche bijvoorbeeld) of een paar dagen in de koelkast bewaren. Schrijf alles op wat je gaat maken en doe de dingen die eerste kunnen ook echt eerder. Sandwiches zou ik wel dezelfde dag maken.

Miranda

De blokjes boter met chocolade, smelt je die rechtstreeks in een pannetje of moet dat ook au bain marie?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat kan rechtstreeks in het pannetje

Demi | DE KOOKFABRIEK

Klinkt echt onwijs lekker! Dit moet ik een keertje maken en proeven. Zin in!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op