Voor een goede brownie mag je me ‘s nachts wakker maken. En daarom dacht ik: waarom maak ik er geen brownietaart van? Bij deze.
Met deze brownietaart sluit ik mijn vakantie af, en pak ik met heel veel enthousiasme en zin het bloggen weer op. Ik ben helemaal uitgerust en zit boordevol nieuwe (lekkere) ideeën. Omdat ik goed wil beginnen trap ik af met deze lekkere brownietaart. Ik heb tenslotte altijd nog een gaatje voor een stukje (of in dit geval een punt) brownie, dat gaat er altijd wel in.
Deze brownietaart is dubbelop, dubbel chocolade. Hij is extra groot en er zit niet alleen chocolade in de cake maar ook on top. Dubbel zo goed dus. Prima om je vakantie mee af te sluiten, of om je weekend mee te beginnen.
Brownietaart met noten
Bereidingstijd 25 minuten plus 40 minuten oventijd en 30 minuten om af te koelen
Ingrediënten
- 200 gram ongezoute boter
- 150 gram pure chocolade
- 2 eieren
- 250 gram suiker
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram ongezouten gemengde noten
Voor de topping:
- 80 gram pure chocolade
- een handje ongezouten gemengde noten
Extra benodigd: springvorm ∅ 24 cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC, vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Smelt in een pannetje de blokjes boter met stukken chocolade en zet dit even weg.
Hak de noten grof.
Klop in een kom de eieren met de suiker los. Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe en roer het zelfrijzend bakmeel en de gehakte noten toe.
Verdeel het beslag over de springvorm en bak dit 40 minuten in de oven. Laat de brownietaart hierna in de springvorm afkoelen.
Hak de chocolade fijn en smelt dit au bain marie. Besmeer de bovenkant van de brownietaart met chocolade en bestrooi dit met de grof gehakte noten. Laat de chocolade opstijven en snijd de brownietaart hierna in punten.