Poké bowl met zalm en mango

poke-bowl-met-zalm-en-avocado

Ineens zijn ze overal, poké bowls. En daarom kon ik het niet laten ook met de poké bowl aan de slag te gaan en er een samen te stellen met mijn favoriete sushi-ingrediënten. Met zalm, avocado en mango.

De Poké bowl is overgewaaid uit Hawaii, de basis is rijst met gemarineerde rauwe vis en groenten. Een poké bowl vind ik persoonlijk erg lijken op een sushi-salade. Al hoef je het niet perse met sushirijst te maken, je kunt bijvoorbeeld. ook bruine of witte-rijst nemen.

Een lekkere tip voor alle sushi-lovers en mensen die graag een salade willen eten maar eens iets anders willen dan de salade die ze iedere week op tafel zetten. Lekker als lunch of snelle avondmaaltijd.

Het is heel erg simpel om een poké bowl te maken en het leuke is dat je er veel kanten mee op kunt. Houd je niet van een ingrediënt? Dan laat je het weg of voeg je iets toe waar je wel erg van houdt. Bijvoorbeeld sojaboontjes, radijsjes, sliertjes wortel of rode biet.

Omdat ik sushirijst super lekker vind (maar het te weinig eet) ben ik voor een combinatie met sushirijst gegaan. Lekker met verse blokjes zalm die ik gemarineerd heb in sojasaus met limoensap, blokjes verse mango, avocado en komkommer. En in dit geval mag de zeewiersalade niet ontbreken. En de ingelegde gember ook niet, want daar ben ik gek op.

poke-bowl-met-zalm-en-mango

Poké bowl met zalm en mango

Bereidingstijd 25 minuten plus tijd om de sushirijst af te laten koelen 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 125 gram sushirijst
 • 2 el rijstazijn
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/2 theelepel kristalsuiker
 • 150 gram super verse zalmfilet
 • 2 eetlepels soyasaus
 • 1 limoen
 • halve mango
 • halve avocado
 • halve komkommer
 • 1 lente-ui
 • 2 eetlepels zeewiersalade
 • ingelegde gember (zoveel als je lekker vindt)
 • zwarte sesamzaadjes

Bereiding

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de rijstazijn met zout en kristalsuiker in een pannetje en giet dit over de sushirijst. Laat de rijst afkoelen in een grote schaal.

Snijd de zalm in blokjes. Pers een helft van de limoen uit en meng dit met soyasaus. Marineer de zalm ongeveer 30 minuten in deze saus. (afgedekt in de koelkast)

Snijd de mango en avocado in blokjes, de komkommer in schijfjes en de lente ui in ringen.

Verdeel de afgekoelde rijst over 2 kommetjes. Leg hier de gemarineerde zalm op met daarnaast avocado, komkommer, blokjes mango en tot slot de zeewiersalade. Leg de ingelegde gember er bij en bestrooi met ringen lente ui en sesamzaadjes.

Serveer de poké bowl direct.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
 1. Met warm weer zoals nu, Heel lekker! Vandaag gemaakt en echt een alternatief als je geen zin hebt om sushi te rollen, of denkt dat niet te kunnen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk