Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Groene curry met kipgehaktballetjes van Pauline

snelle-curry-met-broccoli

Vandaag gaan we voor feel good voedsel, uit het Feel Good Food boek van Pauline. Deze groene curry met kipgehaktballetjes en broccoli is een lekker licht gerecht dat gemakkelijk te maken is.

Als Pauline niet weet wat ze moet maken, wordt het meestal een curry. Als ik niet weet wat ik moet maken wordt het nooit een curry. En juist daarom, om uit mijn comfortzone te komen leek het me leuk om met deze curry uit het Feel Good Food boek aan de slag te gaan.

De curry is gemakkelijk om te maken en je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig, Daar houd ik van! Leuk dat in dit geval geen standaard gehaktballetjes worden gebruikt maar balletjes van kippengehakt. De groene curry is gelukkig niet te pittig en viel hier thuis bijzonder goed in de smaak.

Feel Good Food is alweer het derde kookboek van Pauline van de foodblog Uit Paulines Keuken. Het staat voor gerechten waar je blij van wordt. Want van goed eten wordt ieder mens gelukkiger. Pauline bepaalt niet wat goed voor je is, maar geeft je inspiratie om gevarieerd en lekker te eten. Geen dieet of calorieën tellen, maar wel goed eten.

feel-good-food-pauline

Dit boek laat zien dat je ook eens voor iets anders kunt kiezen dan standaard brood, aardappelen of pasta. Amaranthpap, smoothies of mueslibrood voor het ontbijt, frisse salades, warme soepen, een bietenwrap of wortel-quinoakoekjes bij de lunch en speltpasta, linzensalade, flatbreadpizza of springrolls als diner.

En natuurlijk mogen de nagerechten, lekkers bij de koffie een hartige weekendbites niet ontbreken. In dit boek geen zware nagerechten maar lichte desserts waar je altijd nog een gaatje voor hebt. En die dus niet eens zo slecht zijn, waar je van kunt genieten zonder schuldgevoel (de peanutbutter popstickles moet ik echt een keer maken). Bij de koffie neem je een verantwoord tussendoortje zoals een van de volkorenmuffins, een stukje chocoladereep van gepofte boekweit of gevuld speculaas van haver- en amandelmeel.

Als je Feel Good Food openslaat herken je direct de stijl van Pauline die we van haar gewend zijn. Licht, fris, duidelijk en niet te ingewikkeld. Heel kan dat ze deze stijl met haar team weet door te treken. Dit boek sluit qua styling en look en feel perfect aan bij haar blog en vorige kookboek.

Pauline doet niet (onnodig) ingewikkeld en is to the point. Geen lange ingrediëntenlijsten, de gerechten zijn met een handvol ingrediënten te bereiden. Feel Good Food is een heerlijk kookboek als je opzoek bent naar inspiratie om eens wat anders en lichter te eten.

Feel Good Food| Pauline Weuring | Uitgeverij Bert Bakker | verkrijgbaar voor €19,95
Klik hier voor meer informatie over Feel Good Food

Nu snel door naar het recept van de lekkere groente curry met kipgehaktballetjes.

groene-curry-met-broccoli

Groene curry met kipgehaktballetjes

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

 • 600 gram broccoli
 • handje cashewnoten
 • handje verse koriander
 • 2 el groene currypasta
 • sap van een halve limoen
 • 400 ml kokosmelk
 • peper en zout

Voor de gehaktballetjes: 

 • 400 gram kipgehaktballetjes
 • 1 teentje knoflook
 • 2 lente-uitjes
 • 1 cm gember
 • 1 tl chiliflakes
 • zeezout
 • olijfolie

Bereiding:

Begin met het draaien van de gehaktballetjes. Hak de knoflook, gember en lente-ui fijn en voeg dit bij het gehakt. Voeg de chili, vissaus en wat zout toe en meng dit goed door elkaar. Als je gehaktmengsel te nat is, voeg dan een eetlepel havermout of broodkruim toe. Draai er gehaktballetjes van ter grootte van een golfbal.

Bak de gehaktballetjes op een zacht vuur rondom bruin in olijfolie. Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee.

Kook de broccoli gaar in ruim water.

Voeg de kokosmelk toe en laat de curry 10 minuten zachtjes stoven. Breng de curry op smaak met peper, zout en het sap van een halve limoen. Voeg hierna de gekookte broccoliroosjes toe.

Garneer de curry met wat gehakte cashewnoten en vers gesneden koriander.

Serveer met rijst, noodles of quinoa.

Tip: groene curry pasta kun je gemakkelijk zelf maken. Maal 1 ui, 2 teentjes knoflook, het witte gedeelte van 1 stengel citroengras, 1 groene peper, 3 cm gehakte gember, 1 el kerriepoeder en 1 tl korianderzaad met het sap en de rasp van een halve limoen en een snuf zout fijn met je vijzel of in de keukenmachine.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. Iris 11 november 2016 om 19:04

  Lijkt me erg lekker! Vraagje, bij de gehaktballetjes gebruik je vissaus, maar hoeveel gebruik je? Staat namelijk niet in de ingrediëntenlijst!

 2. Margit 14 januari 2017 om 20:14

  Hey Brenda,

  Dit recept vandaag gemaakt. Erg lekker. Alleen stond de broccoli niet in je bereidingswijze vermeld. Dacht laat het even weten. Kun je het eventueel aanpassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *