Tagliatelle met Italiaans stoofvlees
Bewaren
Als ik deze foto’s zie krijg ik het spontaan warm. Zo’n bord met warme tagliatelle en Italiaans stoofvlees is toch het ultieme comfortfood op een gure herfstdag?
Als het op stoofvlees aan komt maak ik nog steeds ieder jaar mijn Hollandse stoofpotje klaar. Dit was een van de eerste recepten die ik op mijn blog publiceerde bijna 5 jaar geleden (klik hier om het recept te bekijken). Maar omdat we ook wel een iets anders willen besloot ik er deze keer een Italiaanse twist aan te geven en te eten met pasta. Al kun je dit bijvoorbeeld ook eten met een lekker stuk ciabattabrood.
Ik kan me voorstellen dat je voor dit gerecht misschien geen tijd hebt als je vandaag en morgen de hele dag aan het werk bent. Als je toch zo’n lekker maaltje met stoofvlees wilt eten kun je het ook opzetten als je thuis komt van je werk, alvast voor de volgende dag.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tagliatelle met italiaans stoofvlees
Stap 1
Verwarm de stoofpan met een klontje boter. Snipper de uien en pers de knoflook en fruit dit in de pan aan.Stap 2
Snijd de riblappen in stukken, de wortel en tomaten in blokjes en de champignons in plakjes.Stap 3
Roer de bloem door de riblappen en bak de riblappen rondom aan in de stoofpan. Voeg de blokjes wortel en tomaat toe samen met de tomatenpuree, kaneel, oregano en witte wijn en breng dit aan de kook. Voeg de laurierbladeren toe en zet het vuur laag. Laat dit 3 a 4 uur sudderen zodat het vlees mooi gaar en zacht is. Voeg na 2 uur de champignons toe en laat deze mee stoven.Stap 4
Als de saus nog te vloeibaar is kun je het met de deksel van de pan even laten inkoken, maar je kunt ook een plakje ontbijtkoek verbrokkelen en toevoegen. Hierdoor bindt de saus mooi.Verwijder de laurierbladeren.Stap 5
Rasp de citroen, snijd de peterselie fijn en meng dit in een kommetje. Kook de tagliatelle beetgaar.Stap 6
Serveer de tagliatelle met het stoofvlees en bestrooi met het citroen-peterselie mengsel.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tagliatelle met italiaans stoofvlees
Stap 1
Verwarm de stoofpan met een klontje boter. Snipper de uien en pers de knoflook en fruit dit in de pan aan.Stap 2
Snijd de riblappen in stukken, de wortel en tomaten in blokjes en de champignons in plakjes.Stap 3
Roer de bloem door de riblappen en bak de riblappen rondom aan in de stoofpan. Voeg de blokjes wortel en tomaat toe samen met de tomatenpuree, kaneel, oregano en witte wijn en breng dit aan de kook. Voeg de laurierbladeren toe en zet het vuur laag. Laat dit 3 a 4 uur sudderen zodat het vlees mooi gaar en zacht is. Voeg na 2 uur de champignons toe en laat deze mee stoven.Stap 4
Als de saus nog te vloeibaar is kun je het met de deksel van de pan even laten inkoken, maar je kunt ook een plakje ontbijtkoek verbrokkelen en toevoegen. Hierdoor bindt de saus mooi.Verwijder de laurierbladeren.Stap 5
Rasp de citroen, snijd de peterselie fijn en meng dit in een kommetje. Kook de tagliatelle beetgaar.Stap 6
Serveer de tagliatelle met het stoofvlees en bestrooi met het citroen-peterselie mengsel.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.