Ga naar de inhoud

Hollands Stoofpotje

Wat is er op een gure of koude dag lekkerder dan een heerlijk en makkelijk oer-Hollands stoofpotje? Laat dit stoofpotje de hele middag pruttelen, dan kun je ‘s avonds heerlijk genieten.

3 uur Bereidingstijd
Delen op

Hollands Stoofpotje

Wat is er op een gure of koude dag lekkerder dan een oer-Hollands stoofpotje? Als je een dagje thuis bent en je laat dit stoofpotje de hele middag pruttelen kun je ‘s avonds heerlijk genieten. En je hoeft er niet eens zo veel voor te doen.

Dit recept heb ik in maart 2012 op mijn website geplaatst, nog steeds staat deze variatie van het Hollandse stoofpotje nog steeds regelmatig bij ons op tafel. Het recept is ontstaan doordat ik steeds meer ingrediënten bij een stoofpotje van alleen stoofvlees en uien heb gevoegd. We smullen er iedere keer weer van en hopen dat het jullie ook zal smaken!

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hollands stoofpotje

Bereiding: 3 uur
Stap 1
Fase 1: Snij het stoofvlees in grove stukken. Smelt een beetje boter in een braadpan. (Zorg ervoor dat je pan groot genoeg is. Mijn braadpan heeft een inhoud van 2,5 liter. Aan het einde van dit recept overstroomt hij bijna)
2
Stap 2
Bak het vlees kort aan beide kanten aan. Voeg de bouillon, laurierbladeren, geperste knoflook en rozemarijn toe. Met de rozemarijn mag je best royaal zijn.
3
Stap 3
Laat dit op een zacht vuur 2 uur stoven. (Roer om het halfuur de pan door)
4
Stap 4
Fase 2: Voeg het zakje vleesjus toe, roer dit door het stoofmengsel. Snij de uien in halve ringen. Meng in een kom het gehakt met paneermeel en gehaktkruiden. Draai hiervan balletjes. Ze mogen iets groter zijn dan soepballen. Voeg de uien en gehaktballen toe aan de stoofschotel. Laat dit een uur stoven.
5
Stap 5
Fase 3: Snij de courgette en paprika in stukjes, champignons in plakjes. Voeg de groenten bij het stoofpotje. Roer het mengsel door zodat de groenten en het vlees gemengd zijn.
6
Stap 6
Laat dit ongeveer een half uur stoven op zacht vuur.
7
Stap 7
Fase 4: Het vocht in de stoofpot is op dit moment erg waterig. Om het te binden voeg je een blikje tomatenpuree en een plakje ontbijtkoek toe (lost het beste op als je hem in stukjes snijd). Als je braadpan bijna overstroomt: schep een deel van de groenten en vlees eruit, bewaar dit in een kom.
8
Stap 8
Roer de tomatenpuree en ontbijtkoek door het vocht. Laat dit een half uur op gemiddeld vuur koken.
9
Stap 9
Serveer het stoofpotje met sneetjes wit brood, gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Als je nog een beetje stoofpot over hebt kun je het invriezen en later opeten.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kidsproof kruidnotentiramisu
Kip met speculaaskruiden en rijst
Parelcouscous met pompoen en rode biet

1 reactie

Inge Rook

Favoriet recept! Al meerdere malen klaar gemaakt!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op