Ga naar de inhoud

Stoofpotje met wortel en speculaas – Sinterklaas stoofpot

Herfststoofpotje van sukade met een sinterklaastintje. Stoofpotje met wortel en speculaas. Perfecte maaltijd voor 5 pakjesavond.

20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes.

Bereiding in een stoofpan

1
Stap 1

Verwarm boter of margarine in de pan en bak het vlees rondom aan. Doe de uienringen erbij en bak dit ook aan. Doe hierna de blokjes wortel, laurier met kruidnagel, speculaaskruiden, tomatenpuree en fond of bouillon erbij.

2
Stap 2
Breng aan de kook en laat het 2 uur sudderen. Doe hierna de verkruimelde speculaasjes erbij en verwarm dit nog een half uur mee.
3
Stap 3
Maak de jus eventueel aan met maïzena.
4
Stap 4
Verwijder voor het serveren het laurier met kruidnagel.

Bereiding in de slowcooker

1
Stap 1

Doe de uienringen, het vlees en de blokjes wortel, laurier met kruidnagel, speculaaskruiden, tomatnpuree en runderfod in de slowcooker. Verwarm dit 1 uur op high en vervolgens 6 uur op low.

2
Stap 2
Doe hierna de verkruimelde speculaasjes erbij en verwarm dit nog een uur mee.
3
Stap 3
Maak de jus eventueel aan met maïzena.
4
Stap 4
Verwijder voor het serveren het laurier met kruidnagel.

Stoofpotje met wortel en speculaas – Sinterklaas stoofpot

Op maandag deel ik altijd een makkelijke maaltijd met je. Deze week zit er een sinterklaas-tintje aan de makkelijke maaltijd, het is namelijk een stoofpotje met wortel en speculaas. De perfecte maaltijd voor op pakjesavond volgend weekend. Maar het kan natuurlijk ook op iedere andere dag van het jaar.

Serveer het stoofpotje voor een complete maaltijd met aardappelpuree of patat. Yum!

Stoofschotel met wortel en speculaas

Stoofpotje met wortel en speculaas

Ik ben dol op stoofschotels, hier op brendakookt.nl heb ik er dan ook al vele met je gedeeld. Voor pakjesavond leek het me leuk een hartig sinterklaasrecept te delen. En als iets makkelijk en lekker is dan is het wel dit sinterklaas stoofpotje. Het voordeel van een stoofschotel zoals deze is dat je het vooraf klaarmaakt en dus rond etenstijd bijna niet de keuken in hoeft. Ideaal op een gezellig avondje zoals pakjesavond.

In dit geval maak ik het stoofpotje met wortel en speculaas met sukade. Je kunt de sukade vervangen door runderriblappen als je dat liever hebt. De sukade gaat samen met ui, laurier met kruidnagel en blokjes wortel in de pan, hier gaat ook speculaaskruiden bij. Tomatenpuree en fond of bouillon zorgen voor een heerlijke jus waar het stoofpotje in kan garen.

De finishing touch is bij deze sinterklaas stoofpot het belangrijkste, ik voeg namelijk verkruimelde speculaasjes toe. De speculaas zorgt ervoor dat de jus gaat binden en geeft een heerlijke kruidige smaak aan de stoofschotel.

Serveer het stoofpotje met wortel en speculaas met aardappelpuree of patat.

Stoofschotel met wortel en speculaas

Hartige Sinterklaas recepten

Naast dit stoofpotje met wortel en speculaas kun je op het gebied van hartige sinterklaasrecepten nog meer kanten op. Zo kun je kruidnoten ook in een traybake verwerken. Of wat dacht je van een flammkuchen, lekker als borrelhapje. De Sinterklaassaucijzenbroodjes en hartige banketletter zijn ook een hit!

Stoofschotel met wortel en speculaas

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op