Ga naar de inhoud

Stoofpotje met wortel en speculaas – Sinterklaas stoofpot

Herfststoofpotje van sukade met een sinterklaastintje. Stoofpotje met wortel en speculaas. Perfecte maaltijd voor 5 pakjesavond.

20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op
stoofschotel met wortel en speculaas - sinterklaas recepten

Stoofpotje met wortel en speculaas – Sinterklaas stoofpot

Op maandag deel ik altijd een makkelijke maaltijd met je. Deze week zit er een sinterklaas-tintje aan de makkelijke maaltijd, het is namelijk een stoofpotje met wortel en speculaas. De perfecte maaltijd voor op pakjesavond volgend weekend. Maar het kan natuurlijk ook op iedere andere dag van het jaar.

Serveer het stoofpotje voor een complete maaltijd met aardappelpuree of patat. Yum!

Stoofschotel met wortel en speculaas

Stoofpotje met wortel en speculaas

Ik ben dol op stoofschotels, hier op brendakookt.nl heb ik er dan ook al vele met je gedeeld. Voor pakjesavond leek het me leuk een hartig sinterklaasrecept te delen. En als iets makkelijk en lekker is dan is het wel dit sinterklaas stoofpotje. Het voordeel van een stoofschotel zoals deze is dat je het vooraf klaarmaakt en dus rond etenstijd bijna niet de keuken in hoeft. Ideaal op een gezellig avondje zoals pakjesavond.

In dit geval maak ik het stoofpotje met wortel en speculaas met sukade. Je kunt de sukade vervangen door runderriblappen als je dat liever hebt. De sukade gaat samen met ui, laurier met kruidnagel en blokjes wortel in de pan, hier gaat ook speculaaskruiden bij. Tomatenpuree en fond of bouillon zorgen voor een heerlijke jus waar het stoofpotje in kan garen.

De finishing touch is bij deze sinterklaas stoofpot het belangrijkste, ik voeg namelijk verkruimelde speculaasjes toe. De speculaas zorgt ervoor dat de jus gaat binden en geeft een heerlijke kruidige smaak aan de stoofschotel.

Serveer het stoofpotje met wortel en speculaas met aardappelpuree of patat.

Stoofschotel met wortel en speculaas

Hartige Sinterklaas recepten

Naast dit stoofpotje met wortel en speculaas kun je op het gebied van hartige sinterklaasrecepten nog meer kanten op. Zo kun je kruidnoten ook in een traybake verwerken. Of wat dacht je van een flammkuchen, lekker als borrelhapje. De Sinterklaassaucijzenbroodjes en hartige banketletter zijn ook een hit!

Stoofschotel met wortel en speculaas

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze stoofpotje met wortel en speculaas – sinterklaas stoofpot

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 4 uur
Stap 1
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes.

Bereiding in een stoofpan

1
Stap 1

Verwarm boter of margarine in de pan en bak het vlees rondom aan. Doe de uienringen erbij en bak dit ook aan. Doe hierna de blokjes wortel, laurier met kruidnagel, speculaaskruiden, tomatenpuree en fond of bouillon erbij.

2
Stap 2
Breng aan de kook en laat het 2 uur sudderen. Doe hierna de verkruimelde speculaasjes erbij en verwarm dit nog een half uur mee.
3
Stap 3
Maak de jus eventueel aan met maïzena.
4
Stap 4
Verwijder voor het serveren het laurier met kruidnagel.

Bereiding in de slowcooker

1
Stap 1

Doe de uienringen, het vlees en de blokjes wortel, laurier met kruidnagel, speculaaskruiden, tomatnpuree en runderfod in de slowcooker. Verwarm dit 1 uur op high en vervolgens 6 uur op low.

2
Stap 2
Doe hierna de verkruimelde speculaasjes erbij en verwarm dit nog een uur mee.
3
Stap 3
Maak de jus eventueel aan met maïzena.
4
Stap 4
Verwijder voor het serveren het laurier met kruidnagel.
Bekijk ook andere recepten
Broccolischotel met champignons
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes
Cheeseburger ovenschotel

2 reacties

Thera

Dit lijkt mij een heerlijk gerecht en ga hem zeker maken. Ik ga het receept in de in de slowcooker bereiden, moet ik dan de hoeveelheid vocht aanpassen? Zo ja, hoeveel vocht moet ik dan gaan gebruiken?

Laat een bericht achter

Willie van Hal

Wij hebben gisteren avond met ons gezin voorafgaande aan sintetklaas dit stoofpotje gegeten met frites en of rijst ik had een grote pan gemaakt en alles op het was heerlijk. Dank je voor het recept

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op