Sinterklaas saucijzenbroodje
Bewaren
Ik kon het niet laten nog een extra sinterklaasrecept met jullie de delen. Dit keer deel ik een hartig sinterklaashapje. Namelijk, Sinterklaas saucijzenbroodjes, in de vorm van ‘de zak van Sinterklaas’. Dat ziet er toch super leuk uit? En het is nog super lekker ook!
Tip om komend weekend met pakjes avond op tafel te zetten!
Sinterklaas saucijzenbroodje
Niet alleen de vorm van dit saucijzenbroodje is anders, ook de vulling. Aan het gehaktmengsel heb ik namelijk niet alleen speculaaskruiden toegevoegd, maar ook gehakte kruidnoten. Dit geeft het hapje een extra sinterklaastintje.
De vorm van ‘de zak van sinterklaas’ maak je eenvoudig door van het gehakt een balletje te rollen. Dit leg je midden op een velletje bladerdeeg waardoor je de zijkanten om het balletje kunt vouwen. Door dit naar boven te laten uitsteken lijkt het op de zak van Sinterklaas. Doormiddel van keukentouw knopen we de zak dicht. Je kunt hier ook een strookje bladerdeeg voor gebruiken. Zorg er dan wel voor dat het bladerdeeg niet te slap is.
N.b. het keukentouw is niet eetbaar, dit dien je te verwijderen voordat je een hap neemt.
De Sinterklaas saucijzenbroodjes appelflapjes met amandelspijs zijn lekker bij de koffie of als hartig hapje. Ook kun je ze bijvoorbeeld samen met een aantal andere hapjes eten als avondmaaltijd tijdens pakjesavond. Dat wordt smullen!
–> Klik hier voor meer lekkere sinterklaashapjes en andere sinterklaasrecepten.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Keukentouw
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaas saucijzenbroodje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng het gehakt met de ketchup, fijngehakte kruidnootjes, een half ei, speculaaskruiden, peper en zout.Stap 3
Rol 10 balletjes van het gehakt.Stap 4
Vouw om iedere gehaktballetje een plakje bladerdeeg. Leg het gehaktballetje in het midden van het plakjes bladerdeeg en vouw de zijkanten er omheen zodat het een soort zakje wordt. Strik voorzichtig een stukje keukentouw om de uiteinden van het bladerdeeg.Stap 5
Bestrijk de bladerdeegpakketjes met ei.Stap 6
Bak de sinterklaaspakketjes 25 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling gaar is. Verwarm de oventemperatuur de laatste 5 minuten eventueel naar 200 graden, om de saucijzenbroodjes mooi te kleuren.Stap 7
Serveer de Sinterklaas saucijzenbroodjes als lunch, onderdeel van de maaltijd of bij de koffie of borrel.Het keukentouw kan niet gegeten worden. Dit dien je te verwijderen voordat je een hap neemt.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Keukentouw
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaas saucijzenbroodje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng het gehakt met de ketchup, fijngehakte kruidnootjes, een half ei, speculaaskruiden, peper en zout.Stap 3
Rol 10 balletjes van het gehakt.Stap 4
Vouw om iedere gehaktballetje een plakje bladerdeeg. Leg het gehaktballetje in het midden van het plakjes bladerdeeg en vouw de zijkanten er omheen zodat het een soort zakje wordt. Strik voorzichtig een stukje keukentouw om de uiteinden van het bladerdeeg.Stap 5
Bestrijk de bladerdeegpakketjes met ei.Stap 6
Bak de sinterklaaspakketjes 25 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling gaar is. Verwarm de oventemperatuur de laatste 5 minuten eventueel naar 200 graden, om de saucijzenbroodjes mooi te kleuren.Stap 7
Serveer de Sinterklaas saucijzenbroodjes als lunch, onderdeel van de maaltijd of bij de koffie of borrel.Het keukentouw kan niet gegeten worden. Dit dien je te verwijderen voordat je een hap neemt.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Jeanine
Echt een superleuk recept. Deze heb ik gemaakt voor pakjesavond, en zorgt meteen voor een Sinterklaas sfeertje. De andere gasten waren erg enthousiast, zowel over het uiterlijk als over de smaak. (In de laatste alinea van het artikel staat nog een foutje.)
Brenda Hoff
Super leuk om te horen!