Kruidnoten rocky road

Kruidnoten rocky roadOh jongens, als je iets lekkers om te snoepen op tafel wilt zetten deze sinterklaas dan moet je hiervoor gaan. Kruidnoten rocky road!

Soms maak je een recept en dan weet je van te voren al dat het super lekker gaat zijn. Dat had ik bij deze kruidnoten rocky road die ik op tafel zette tijdens een gezellige middag met vrienden. De brokken chocolade met kruidnoten en schuimpjes vlogen van tafel!

Rocky road is super makkelijk om te maken. Er wordt niet gebakken of gekookt. Het enige dat je doet is de chocolade en boter smelten, en vervolgens meng je alles door elkaar en laat je het in de koelkast opstijven zodat je het kunt snijden.

Het is zo’n hapje dat snel gaat als het tafel staat. Iedereen wil proeven en neemt zeker nog een tweede of derde stukje. Zorg er voor dat je zelf geproefd hebt voor je het op tafel zet. Straks ben je te laat en is er niets meer over.

Kruidnoten rocky road

Kruidnoten rocky road

Kruidnoten rocky road

30 minuten

Ingrediënten

 • 100 gram ongezouten boter
 • 250 gram pure chocolade
 • 3 eetlepels honing
 • 175 gram kruidnoten
 • 100 gram schuimpjes

  Extra benodigd: een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 25 bij 25 cm. 

   Bereiding

   • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
   • Hak de kruidnoten en schuimpjes grof.
   • Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade en honing op zacht vuur in een pannetje. Blijf dit goed doorroeren.
   • Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de 2/3 van de kruidnoten en schuimpjes. Zorg er voor dat het goed gemengd is.
   • Giet het chocolade kruidnotenmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige kruidnoten en schuimpjes.
   • Laat de kruidnoten rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt.
   • In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   19 comments
   1. Je kraam rocky road was hier en en bij de verloskundige een groot succes, daarna ook al een keer de versie met noten gemaakt die ook superlekker is en toevallig zat ik van de week al te denken om hem een keer met kruidnoten te gaan maken en kijk hier jou blog ???
    Weet inderdaad nu al da het smullen wordt en oppassen dat hij niet op is voor de koffie klaar is ?

   2. Een geweldige site heb je brenda. Ik maak er veel gebruik van. Gisteren rocky road en ook de kruidnoten cake. Heerlijk. Een succes bij onze kieskeurige heren!
    Straks ga ik nog de kippensoep maken. Bedankt voor al het lekkers.

   3. Het recept van de rocky road is heerlijk. Ze konden er niet vanaf blijven. Ook de kruidnoten cake was lekker. Vandaag ga ik de kippensoep maken. Je hebt een leuke site, Brenda. Ik maak er veel recepten van. Ga zo door!

   4. Leuk recept! Ga ik zeker eens proberen.
    Wat zou er gebeuren als je de honing weg laat? Kan je het ook door iets anders vervangen?
    Alvast bedankt!

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk