Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Boerenkoolstamppot met chorizo

boerenkoolstamppot

Boerenkool is wintervoedsel maar van mij mag het op een (gure) herfstdag ook zeker. Ik kan ontzettend genieten van een bord boerenkool en ben gek op de oer-Hollandse boerenkoolstamppot met worst. Maar het is ook wel eens lekker om het net even anders te doen. Boerenkoolstamppot met chorizo deze keer.

Zodra het buiten kouder werd begon het bij mij te kriebelen. Ik kreeg trek in lekker warm en zwaar wintervoedsel. Terwijl het officieel natuurlijk nog geen winter is. En denk je aan wintervoedsel dan denk je natuurlijk meteen aan boerenkool.

De boerenkool in deze stamppot heb ik gekookt met een bouillonblokje. Hierdoor krijgt de boerenkool net even wat meer smaak. En de chorizo geven we een oppepper door hem even te bakken, en in dat bakvocht heb ik de ui en gehakt ook aangebakken. Extra lekker! Als je alle ingrediënten mengt ontstaat er een lekkere stamppot met heel veel smaak. Niks geen saaie boerenkoolstamppot, dit is een hele lekkere boerenkoolstamppot!

stamppot-boerenkool-met-chorizo

Boerenkoolstamppot met chorizo

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram aardappelen
  • 500 gram boerenkool, fijngesneden
  • 1 blokje runderbouillon
  • 150 gram chorizoworst
  • 1 ui
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels gehakte oude kaas
  • peper

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook de boerenkool in water met daarbij het bouillon blokje 10 minuten.

Snijd de chorizo in stukken en bak dit in een droge koekenpan aan. Snipper de ui. Haal de chorizo uit de pan en houd dit apart. Bak de ui en de gehakt in het bakvocht van de chorizo.

Giet de aardappelen af en voeg hier een beetje van het kookvocht van de boerenkool bij zodat de stamppot straks smeuïg wordt. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper. Giet de rest van de boerenkool af en roer dit door de aardappelen. Roer de blokjes chorizo het ui-gehaktmengsel en de kaas door de stamppot.

Serveer de stamppot direct.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Bas 21 november 2016 om 07:55

    Oeh..boerenkoolstamppot maar dan net even anders! Lekker! Dank voor het delen!

  2. Demi | StudioKOOK 21 november 2016 om 12:03

    Ziet er heerlijk uit! De oude kaas en de chorizo lijken me echt een heerlijke combi met de boerenkool.

  3. Renske 26 november 2016 om 13:47

    Mmm… Dit klinkt als een heerlijke variant op de klassieke boerenkoolstamppot! :-) Ik kook de boerenkool trouwens altijd met de aardappels mee (er bovenop), dus heb het nog nooit met een bouillonblokje apart gekookt. Klinkt nét wat lekkerder ook!

  4. Inge 6 februari 2017 om 20:52

    De boerenkoolstamppot met chorizo gemaakt en we vonden het heerlijk ??
    Ga deze week ook de couscous met ratatouille uitproberen!

  5. Margje 14 februari 2017 om 11:53

    Lijkt me heerlijk om met mn verjaardag te maken, kan dit een dag eerder gemaakt worden en dan opwarmen in de ovenschaal in de oven? 20 minuten schat ik?
    Bedankt voor je inspirerende gerechten!! :)

    1. Brenda Kookt 15 februari 2017 om 12:00

      Hoi Margje, dat kan heel goed met deze schotel. Ik zou hem dan op 180 C verwarmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *