5x Winterse Soep

winter-soep

Het is nu écht koud buiten. En wat is er dan lekkerder dan een warme kom soep? Vandaag deel ik daarom de 5 lekkerste soepen voor dit seizoen.

Al een paar weken stond dit artikel in mijn concepten klaar, maar ik vond het nog te mooi weer. Nog niet regenachtig of koud genoeg. Aangezien ik al twee dagen ‘s ochtends de voorruit van de auto heb moeten krabben besloot ik dat het nu wel koud genoeg is. Tijd voor warme soep!

5x winterse soep – wat is jouw favoriete soep?

Champignonsoep

Naast tomatensoep (die ik in dit overzicht lekker niet deel :P) is champignonsoep altijd goed. Zeker als de soep lekker romig en rijk gevuld met champignons is. Klik hier voor mijn favoriete recept.

Geroosterde pompoensoep

De pompoenen zijn nog verkrijgbaar en daarom moet je de geroosterde pompoensoep zeker nog een keer maken dit seizoen. Het blijft een toppertje

Ossenstaartsoep

Vroeger was dit mijn favoriete soep uit een pakje. Nog steeds kan ik van de ossenstaartsoep genieten en daarom besloot ik dat het echt eens zelf moet maken. En dat is dus helemaal niet zo moeilijk, klik hier voor het recept.

Knolselderijsoep

Een iets anders dan standaard: knolselderijsoep. Deze soep is van zichzelf lekker dik en vult goed. Broodje er bij en je hebt een lekkere lunch.

Snert

En ik sluit natuurlijk af met de soep der soepen in de winter: Snert! Of erwtensoep. In mijn boek deel ik een snelle versie, op mijn blog staat het recept van de échte snert met spliterwten die lekker lang moet garen. Super lekker deze temperaturen rond het vriespunt.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk