Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pindakaas-banaanrepen

pindakaas-banaanrepen

Toen ik ‘Het mealplanning-kookboek’ nadat het op de deurmat viel doorbladerde wist ik meteen welk recept ik als eerste zou maken: de pindakaas-banaanrepen. Ik ben een echte pindakaaslover en een gezond tussendoortje met pindakaas én chocolade klonk me als muziek in de oren. Vandaag deel ik dit lekkere receptje met jullie.

De chicks (Elise en Nina) hebben het er maar druk mee. Ze runnen niet alleen Chickslovefood, maar ook chickslovelittleones (waarbij ik helemaal in de doelgroep val met mijn littleone van bijna 1 jaar) én vinden ook nog de tijd om drie kookboeken te schrijven. Dit derde kookboek past helemaal bij de drukbezette meiden, Het Mealplanning Kookboek is namelijk ideaal voor iedereen die het druk heeft en niet altijd tijd heeft om te koken. De recepten zijn allemaal van te voren klaar te maken, of het nu je ontbijt, lunch, tussendoortje of avondmaaltijd is. Daarbij zijn de recepten lekker easy, ze bevatten slechts 5 ingrediënten.

Ik wist dus meteen dat ik deze pindakaas-banaanrepen wilde maken. Gister ging ik er eindelijk mee aan de slag, na het al een paar keer heb moeten uitstellen. De komende week gaat er door het vieren van verjaardagen en sinterklaas veel gecheat worden, en daarom leek het me handig om deze lekkere en gezonde tussendoortjes op voorraad te hebben.

De repen zijn een ideaal 4-uurtje. Hét moment waarop ik trek krijg in chocolade. En ik moet zeggen de repen zijn ook nog eens écht lekker. Dat kun je niet altijd zeggen van gezonde baksels weet ik uit ervaring. De mix banaan/pindakaas/haver is precies goed. Niet te droog, niet te veel pindakaas en ook niet smakeloos. De chocolade is wat mij betreft wel echt de kers op de taart.

chickslovefood-mealplanning-pindakaas-banaanrepen

Pindakaas-banaanrepen

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 6 repen

 • 2 bananen
 • 5 eetlepels pindakaas
 • 75 gram havermout
 • 1 kleine hand walnoten
 • 30 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ºC en bekleed een kleine ovenschotel met bakpapier.

Doe de bananen samen met de pindakaas in de kom van de keukenmachine en mix dit door elkaar. Voeg de havermout toe en mix dit nog even kort mee.

Schep het mengsel in de ovenschaal, druk het met een lepel aan en maak de bovenkant glad.

Hak walnoten en chocolade in kleine stukjes en verdeel dit over de bovenkant van de repen. Druk het een beetje aan.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten. Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en snijd in stukken.

Tip: De repen kun je 3 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Wil je ze langer bewaren? Vries ze dan in en haal ze de avond van te voren uit de vriezer om te ontdooien. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Anne 1 december 2016 om 09:14

  Wat een lekker makkelijk recept zeg, die meiden kunnen er echt wat van!

 2. Marja 1 december 2016 om 20:47

  Hmmm…..lekker zeg. En lekker makkelijk ook. Je maakt ze zo even. De ingrediënten heeft iedereen wel in huis. Ik ga ze zeker maken, want net als jij heb ik om 16.00 uur altijd een dip. Dan moet ik even wat hebben. Meestal is dat gewoon een plakje snijkoek met boter, maar dit is heerlijk en weer eens wat anders. En ik ben een echte pindakaas verslaafde, dus dat wordt zeker genieten. Bedankt voor het receptje.
  Groetjes en tot een volgende keer. Kusje voor Fem. ????????

 3. Els 4 december 2016 om 10:34

  Ik heb ze gisteren gemaakt en precies wat je zegt; erg lekker en goede combi (niet te ‘nat’ en ook zeker niet te droog). De choco maakt het helemaal af; echt lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *