Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus (VIDEO)

still_kipmetkerstboter

Met dit kerstgerecht steel je de show! Een gerecht met veel smaak, zonder lange bereidingstijd. Na de eendenborst met rode biet is het tijd voor het hoofdgerecht van het kerstdiner dat ik op film voor jullie heb gekookt. We gaan voor een smakelijk stukje kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus.

Kip is een veelzijdig stukje vlees en ook bij het kerstdiner kun je hier iets lekkers van maken met een kersttintje. In deze korte video laat ik je zien hoe je dit gerecht klaarmaakt.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als eerste bekijken.

Kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 4 plakken parmaham
  • boter om in te bakken

Voor de kerstboter:

  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje salie
  • 1/3 mandarijn

Voor de cranberrysaus:

  • 250 gram verse cranberries
  • 150 ml rode wijn
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 150 ml sap van mandarijn

Bereiding

Snijd de gedroogde cranberry’s, blaadjes tijm, blaadjes rozemarijn en blaadjes salie fijn. Doe de boter met de gesneden cranberry’s en kruiden in een kom. Rasp de schil van de mandarijn en voeg dit toe. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.

Snijd een inkeping in de kip en besmeer dit met de kerstboter. Wikkel de kip hierna in een plak parmaham.

Verwarm boter in een koekenpan en bak de kipfilets hier aan beide kanten in aan.

Pers het sap van de mandarijn uit en stop in een pan met de cranberries, rode wijn en kristalsuiker. Zet op laag vuur totdat de suiker opgelost is en breng het mengsel dan aan de kook. Kook 15 minuten of totdat de cranberries zacht zijn (vergeet niet te roeren).

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. Marlies 14 december 2016 om 09:54

    Wat een lekker recept! De kip wordt zo inderdaad lekker feestelijk, perfect voor kerst dus.

  2. Heike. 14 december 2016 om 11:44

    Goedemorgen Brenda.

    Heb je filmpje gezien en heb je heel goed uitgelegd en inderdaad ziet er feestelijk uit net wat voor de kerstdagen.

  3. Silvia 23 december 2017 om 14:50

    We eten dit tweede kerstdag. De boter reeds gemaakt. Kan ik de saus ook al maken? En een alternatief voor de rode wijn? Er eten jonge tieners mee… dank alvast!

    1. Brenda Kookt 23 december 2017 om 14:53

      De saus kun je ook heel goed van te voren maken. Rode wijn kun je vervangen door verse sinaasappelsap

      1. Silvia 23 december 2017 om 14:57

        Top! Dank voor je snelle reactie en dit recept, gaat vast heerlijk worden. Fijne dagen!?

      2. Silvia 23 december 2017 om 14:58

        Hartelijk dank voor je snelle reactie! En natuurlijk ook voor dit recept. Gaat vast heerlijk worden. Fijne dagen?

  4. liesbeth 23 december 2017 om 18:37

    Mooi recept! Komt op tafel deze kerst. Toch een vraag hoe ik de kipfilet kan bereiden zonder dat ik uitgebreid vlees sta te bakken.? Kan deze ook verder garen in de oven? Zo ja wat is de beste temperatuur en tijd die nodig is? Bednakt alvast.

    1. Brenda Kookt 24 december 2017 om 13:51

      Je kunt de kip garen in de oven, je kunt in dat geval het beste een kerntemperatuur gebruiken. 70 graden zou perfect moeten zijn. Ik zou de kip dan eerst kort aanbakken en dan in de oven schuiven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *