Snel pesto kerstbrood

pesto-pizza-kerst-brood

Ik ga jullie niet in verwarring brengen door nog meer opties voor het kerstdiner te geven. Vandaag deel ik iets lekkers voor erbij. Dit snelle pesto kerstbrood is lekker bij de kerstbrunch, de borrel of bij het voorgerecht.

Op een hele eenvoudige manier kun je dit lekkere kerstbrood maken. Ik serveerde dit brood tijdens de verjaardag van Fem, het was op voor ik het wist. Ik heb zelf niet eens kunnen proeven. Genoeg reden om dit met kerst ook weer op tafel te zetten :P

Mocht je toch nog opzoek zijn naar een lekker gerecht, neem dan een kijkje bij mijn receptenoverzicht, het Mix and Match Kerstdiner. Daar staat vast iets lekkers voor je tussen! 

snel-pesto-kerstbrood02

Snel pesto kerstbrood

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 6 – 8 personen (borrelhapje)

  • 1 rol pizzadeeg (of bladerdeeg)
  • 3 eetlepels groene pesto (bijvoorbeeld naar dit recept)
  • olijfolie om te bestrijken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Besmeer de helft van de lap pizzadeeg met de pesto. Vouw het deeg dubbel en snijd de vorm van een kerstboom. Leg de lap deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Snijd de zijkanten in zodat er ‘takken’ ontstaan. Draai de strengen rond zodat de takken beter zichtbaar worden. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie.

Bak de snelle pesto kerstbrood in 20 – 25 minuten bruin. Het is het lekkerste om het kerstbrood direct uit de oven te serveren.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk