Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gevulde dadel met monchou, parmaham en walnoten

gevulde-dadel-met-monchou-en-walnoot-met-parmaham

Zijn jullie nog aan het uitbuiken van gisteren? Of misschien maak je je op voor de kerstbrunch of het tweede (of derde?) kerstdiner? Vandaag deel ik geen heftig recept, maar een snel en lekker hapje.

Gevulde dadels zijn ontzettend old school. Maar omdat ik dit lekkere hapje onlangs pas heb ontdekt (super laat, I know!) wilde ik hier toch een lekker kort receptje van delen op mijn blog. Ik had dadels over en wist niet helemaal wat ik er mee moest. Daarom besloot ik er het bekende hapje van te maken.

Ik gaf het een kleine twist door het monchou mengsel te mengen met gehakte walnoot. Een beetje parmaham er om en je hebt een lekker hapje wat zowel licht zoet als hartig is.

Dadels met monchou, parmaham en walnoten

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 15 gevulde dadels

  • 15 ontpitte dadels
  • 5 plakjes parmaham
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 5 halve walnoten

Extra benodigd: 16 cocktailprikkers

Bereiding

Hak de walnoten fijn, snijd de plakjes ham en drieën.

Roer de walnoten door de MonChou. Snijd de dadels open en besmeer de binnenkant met het MonChou mengsel.

Rol de dadel in parmaham en steek er een cocktailprikker in.

Tip: dit hapje kun je goed voorbereiden bewaar in de koelkast. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *