Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Burrito’s met kip en paprika

burrito-met-kipDit zijn de toppertjes hoor, de makkelijk maaltijden die binnen no time op tafel staan en écht lekker zijn. Vandaag: burrito’s met kip en paprika.

Ik vind het heerlijk om deze week weer normaal te doen en gezond te eten. Geen grote stukken vlees en ook niet te grote porties. Al vind ik het wel lastig om te bedenken wat we gaan eten. Het zijn vaak standaard recepten die ik op tafel zet (aardappelen, pasta) en daarom wilde ik weer eens iets anders. Wraps met kipfilet ofzo.

Wraps kun je natuurlijk vullen met wat je maar wilt, en deze keer koos ik voor restjes uit de koelkast. Het resultaat zijn deze snelle burrito’s met kip en paprika. En het aller lekkerste aan dit gerecht: de gegratineerde kaas on top. En wat mij betreft kunnen deze wraps niet zonder kaas, té lekker!

burrito-met-paprika-en-kip

Burrito’s met kip en paprika

Burrito’s met kip en paprika

40 minuten

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 3 paprika's ik nam drie kleuren
  • 1 tl paprika poeder
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 4 wraps
  • 75 gram extra belegen geraspte kaas
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan.
  • Snijd de paprika's in reepjes en bak dit met de kip mee. Breng op smaak met zout, peper en 1/2 van de paprika poeder. Roer de overige paprika poeder door de crème fraiche.
  • Verdeel 2 theelepels crème fraiche over een wrap en beleg dit met het kipfilet mengsel. Rol de wrap op en leg hem in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de overige wraps. Bestrooi de wraps met geraspte kaas en verwarm 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
  • Serveer de burrito's met kip en paprika direct.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. Heike. 4 januari 2017 om 11:37

    Hallo Brenda.

    Dat gaat mij net zo wat ik moet eten vandaag en mag altijd graag even bij jou kijken en dit sprak mij wel aan en nu weet ik wat ik ga eten vandaag hihi.

    Het is bij mij ook altijd een strijd wat ik moet eten en eerst kijk ik bij jou en als me dat niet aanspreekt dan ga ik naar de winkel en dan zie ik het vaak wel ….. Maar bedankt voor je tip vandaag.

    Groetjes Heike.

  2. Mariska 4 januari 2017 om 16:48

    Ik ben gek op burritos. De foto’s zien er top uit! Ik ga dit recept zeker eens proberen. Thanks voor de post!

  3. Hanneke 19 maart 2018 om 11:45

    Hoi Brenda,
    Ik heb het recept gisteren uitgeprobeerd. Burritos zijn favoriet hier, dus ik was benieuwd. Wij vonden het toch nog een beetje saai, misten iets van een saus of echte smaakmaker. Het voelde wel lekker gezond door de hoeveelheid paprika. :)
    Ik vind jouw site erg fijn en ga vanavond weer iets proberen!
    Groetjes,
    Hanneke.

  4. Angelique 23 maart 2018 om 20:09

    hoi!

    bedankt voor het recept! Het was lekker, ik had nog nooit burrito’s gemaakt. de mannen en ik hebben gesmuld. Voor herhaling vatbaar.

    Fijn weekend!

    Groetjes Angelique

  5. Marloes 2 januari 2020 om 17:54

    Ik vond deze lekker, maar ik heb er zelf nog een twist aan gegeven die ik wel leuk vind om te delen. Ik heb de kip vervangen door vega gehaktballetjes van de AH (basic geloof ik) en nog extra champignons toegevoegd. Zelfs mijn vlees liefhebbende man vond het erg lekker.

    Sowieso al veel van jouw recepten geprobeerd. Super! :)

  6. Smits 14 mei 2020 om 09:56

    Hoi Brenda

    Ik bedenkt op de woensdag altijd het eten voor de hele week en dat is altijd een hele klus maar door altijd even ideeen op te doen her en der dus ook even bij jouw kijken Lukt mij dat altijd wel. Deze burrito bijv is altijd lekker en simpel voor de zondag. Gaan we dus ook zeker doen.
    Dankje voor je email.

    Groetjes Werner Smits

  7. Lotte 5 december 2020 om 20:17

    Perfect! Ik heb er wat haricots verts aan toegevoegd voor wat extra groente en afwisseling. Heerlijk mild en smaakvol!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept