Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Hartige taart van courgette en champignons

hartige-courgettetaartEr staat een lekkere hartige taart van courgette en champignons voor jullie klaar! En ik kon het niet laten om een beetje geitenkaas over de taart te verbrokkelen voor ik hem in de oven schoof. Dus courgette, champignons én geitenkaas vandaag.

Het is al weer vrijdag, de eerste week van januari zit er bijna op. Ik hoop dat het jaar voor jullie goed is begonnen. Voor mij was het een vakantie week, dus dat is al snel goed. Ondanks dat het vakantie was en ik niet voor mijn blog aan de slag zou gaan kon ik het niet laten om toch een nieuw receptje te koken. En ja dan kan er net zo goed een foto van maken en het receptje voor jullie uitwerken.

Ook als je met zijn tweeën bent (of twee en een beetje zoals in mijn geval) kun je deze taart in deze grootte maken. Het is namelijk erg lekker om de taart de volgende dag als lunch te eten. Koud of warm. Maar je kunt de punten ook invriezen zodat je het kunt bewaren.

quiche-courgette-met-champignons-en-geitenkaas

Hartige taart van courgette en champignons

Hartige taart van courgette en champignons

25 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

  • 7 plakjes hartige taart deeg ontdooid
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 6 eieren medium
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie om in te bakken en in te vetten
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Snijd de courgette in dunne plakjes (eventueel met keukenmachine of mandoline). Snijd de champignons in plakjes.
  • Bak de champignons in een koekenpan met olijfolie aan.
  • Klust de eieren los in een grote kom en meng de bloem, tijm, peper en zout er door. Roer de geraspte kaas door het eimengsel.
  • Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel de plakjes courgette en champignon over het eimengsel. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi tot slot met pijnboompitten.
  • Bak de hartige taart 40 minuten in de oven zodat het deeg gaar en het eimengsel gestold is.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Monique 6 januari 2017 om 15:39

    Hoe groot is je springvorm voor dit recept? :)

  2. Demi | StudioKOOK 7 januari 2017 om 21:56

    Was al van plan binnenkort weer eens een hartige taart te maken, dus dit recept komt zeker van pas!

  3. Dorina 10 januari 2017 om 11:50

    Hallo Brenda,

    Lijkt me een heerlijk recept, ga het komend weekend maken.
    Wat voor bloem heb jij hiervoor gebruikt?

  4. Tineke 5 februari 2017 om 09:33

    Was alweer heerlijk! Ik heb al veel van jouw recepten gemaakt en ze zijn allemaal even lekker!

  5. Janna 26 februari 2017 om 11:55

    Ik heb deze hartige taart net gemaakt en hij is heerlijk! Ik had alleen geen tijm in huis en heb daarom rozemarijn gebruikt. Dat kan ook prima!

  6. Tamara 19 maart 2017 om 11:39

    Wat is de afmeting van de taart vorm?

  7. Manon 6 april 2017 om 19:28

    Dit is een erg lekker recept. Makkelijk van te voren te maken en op de dag zelf nog even opwarmen in de oven. Heerlijk met een groene salade.

    Enige aanpassing die ik had gedaan is maar 5 plakjes hartge taart deeg gebruikt en deze wat dunner gerold. Volgende keer ga ik de helft van de courgette door het ei kaas mengsel raspen en de helft in plakjes erop. Maar absoluut voor herhaling vatbaar!

  8. I M L paling 10 januari 2018 om 11:29

    heerlijke taart maak hem van tevoren als we dan weg zijn geweest alleen maar even opwarmen

  9. Stella 2 februari 2018 om 16:44

    Leuk recept maar vulling mag zachter: 1 ei minder en melk toevoegen en bloem achterwege laten.

  10. Monique 25 januari 2020 om 09:56

    Kan ik minder eieren gebruiken en slagroom toevoegen?
    Wat is dan n goede verhouding, 4 eieren en 150 ml slagroom?

    1. Brenda Kookt 28 januari 2020 om 07:43

      Dat zou je zelf even moeten testen, ik voeg eigenlijk nooit slagroom toe aan mijn hartige taarten dus heb hier geen ervaring mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept