Hartige taart van courgette en champignons

hartige-courgettetaartEr staat een lekkere hartige taart van courgette en champignons voor jullie klaar! En ik kon het niet laten om een beetje geitenkaas over de taart te verbrokkelen voor ik hem in de oven schoof. Dus courgette, champignons én geitenkaas vandaag.

Het is al weer vrijdag, de eerste week van januari zit er bijna op. Ik hoop dat het jaar voor jullie goed is begonnen. Voor mij was het een vakantie week, dus dat is al snel goed. Ondanks dat het vakantie was en ik niet voor mijn blog aan de slag zou gaan kon ik het niet laten om toch een nieuw receptje te koken. En ja dan kan er net zo goed een foto van maken en het receptje voor jullie uitwerken.

Ook als je met zijn tweeën bent (of twee en een beetje zoals in mijn geval) kun je deze taart in deze grootte maken. Het is namelijk erg lekker om de taart de volgende dag als lunch te eten. Koud of warm. Maar je kunt de punten ook invriezen zodat je het kunt bewaren.

quiche-courgette-met-champignons-en-geitenkaas

Hartige taart van courgette en champignons

Hartige taart van courgette en champignons

25 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

 • 7 plakjes hartige taart deeg ontdooid
 • 1 courgette
 • 125 gram champignons
 • 75 gram geraspte belegen kaas
 • 6 eieren medium
 • 3 eetlepels bloem
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 1 tl gedroogde tijm
 • 50 gram zachte geitenkaas
 • olijfolie om in te bakken en in te vetten
 • peper en zout

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Snijd de courgette in dunne plakjes (eventueel met keukenmachine of mandoline). Snijd de champignons in plakjes.
 • Bak de champignons in een koekenpan met olijfolie aan.
 • Klust de eieren los in een grote kom en meng de bloem, tijm, peper en zout er door. Roer de geraspte kaas door het eimengsel.
 • Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel de plakjes courgette en champignon over het eimengsel. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi tot slot met pijnboompitten.
 • Bak de hartige taart 40 minuten in de oven zodat het deeg gaar en het eimengsel gestold is.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Ik heb deze hartige taart net gemaakt en hij is heerlijk! Ik had alleen geen tijm in huis en heb daarom rozemarijn gebruikt. Dat kan ook prima!

 2. Dit is een erg lekker recept. Makkelijk van te voren te maken en op de dag zelf nog even opwarmen in de oven. Heerlijk met een groene salade.

  Enige aanpassing die ik had gedaan is maar 5 plakjes hartge taart deeg gebruikt en deze wat dunner gerold. Volgende keer ga ik de helft van de courgette door het ei kaas mengsel raspen en de helft in plakjes erop. Maar absoluut voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk