Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Hartige taart van courgette en champignons

hartige-courgettetaartEr staat een lekkere hartige taart van courgette en champignons voor jullie klaar! En ik kon het niet laten om een beetje geitenkaas over de taart te verbrokkelen voor ik hem in de oven schoof. Dus courgette, champignons én geitenkaas vandaag.

Het is al weer vrijdag, de eerste week van januari zit er bijna op. Ik hoop dat het jaar voor jullie goed is begonnen. Voor mij was het een vakantie week, dus dat is al snel goed. Ondanks dat het vakantie was en ik niet voor mijn blog aan de slag zou gaan kon ik het niet laten om toch een nieuw receptje te koken. En ja dan kan er net zo goed een foto van maken en het receptje voor jullie uitwerken.

Ook als je met zijn tweeën bent (of twee en een beetje zoals in mijn geval) kun je deze taart in deze grootte maken. Het is namelijk erg lekker om de taart de volgende dag als lunch te eten. Koud of warm. Maar je kunt de punten ook invriezen zodat je het kunt bewaren.

quiche-courgette-met-champignons-en-geitenkaas

Hartige taart van courgette en champignons

Hartige taart van courgette en champignons

25 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

  • 7 plakjes hartige taart deeg ontdooid
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 6 eieren medium
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie om in te bakken en in te vetten
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Snijd de courgette in dunne plakjes (eventueel met keukenmachine of mandoline). Snijd de champignons in plakjes.
  • Bak de champignons in een koekenpan met olijfolie aan.
  • Klust de eieren los in een grote kom en meng de bloem, tijm, peper en zout er door. Roer de geraspte kaas door het eimengsel.
  • Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel de plakjes courgette en champignon over het eimengsel. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi tot slot met pijnboompitten.
  • Bak de hartige taart 40 minuten in de oven zodat het deeg gaar en het eimengsel gestold is.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

  1. Amber 23 december 2020 om 10:19

    Hoe ver van te voren kan ik de taart maken?

    1. Brenda Hoff 3 januari 2021 om 14:05

      Hoi Amber, de taart kun je van te voren maken. Ik zou hem dan ook direct 30-40 minuten afbakken. Tot het ei gestold is. Voor het serveren verwarm je de naar dan nog een keer korter in de oven. Om op te warmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!