Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Stamppotje van pastinaak met gebakken ui, kip en spekjes

stamppotje-van-pastinaak-met-kip-en-ui

gesponsord artikelIk deel een lekker stamppotje van pastinaak, gebakken ui en kip. Een perfect gerecht voor deze tijd van het jaar.

Pastinaak is niet voor niets een vergeten groente. Ook ik had hier tot voor kort nog niet mee gekookt, op mijn blog staan bijna geen recepten met pastinaak online. Daar moest verandering in komen! Ik koos ervoor om een stamppotje met pastinaak te maken omdat ik dit een milde manier vind om een (nieuwe) groente te introduceren. Zo weet ik bijna zeker dat mijn tafelgenoot er ook van zal smullen ;)

De pastinaak kookte ik met een laurierblaadje waardoor het extra kruidig wordt qua smaak. Lekker met gebakken ui en kip, waarbij ik de ketjap mee heb verwarmd. De rauw andijvie en krokante spekjes maken de stamppot compleet.

Bij dit soort stamppotjes vind ik het lekker om aardappelpuree te gebruiken, hierdoor wordt de stamppot lekker smeuïg. En natuurlijk mag een jus niet ontbreken, dit is een van mijn guilty pleasures. En een lekkere stamppot kan niet zonder jus toch?

 

stamppotje-van-pastinaak-met-kip

Stamppotje van pastinaak met gebakken ui, kip en spekjes

Stamppotje van pastinaak met gebakken ui, kip en spekjes

25 minuten

Ingrediënten

Bereiding

 • Kook de pastinaak in ruim water met daarin het laurierblad in 20 minuten gaar en giet het hierna af.
 • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Haal de spekbokjes uit de pan en zet ze even weg. Fruit in dezelfde pan de uien in een klontje boter kort aan. Voeg de kipblokjes toe en bak dit mee. Voeg de ketjap toe en verwarm dit ook even mee.
 • Bereid de aardappelpuree door 1 liter water te koken en hier met een garde de mix voor aardappelpuree (2 zakjes) aan toe te voegen. Roer goed door. Roer de gekookte pastinaak, spekblokjes, uien, blokjes kip en rauwe andijvie door de aardappelpuree.
 • Bereid de MAGGI jus voor stamppot door 25 gram boter in een pannetje te verwarmen. Voeg 250 ml water en de mix van de jus toe en breng dit al roerend aan de kook.
 • Serveer de stamppot met de jus.

 

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. Anne 11 januari 2017 om 11:08

  Klinkt fantastisch Brenda, al moet ik zeggen dat ik liever zelf mijn aardappelpuree maak (bijna net snel klaar en wel zo lekker). Fijn recept!

 2. Rineke 11 januari 2017 om 11:45

  ik heb pastinaken in mijn tuin dus ik dacht he lekker, recept met pastinaak. Maar dan vind ik die aardappelpuree en jus uit een pakje wel een beetje jammer. Dat zou ik dus nooit doen, maak je toch gewoon zelf. Veel lekkerder.

  1. Brenda Kookt 11 januari 2017 om 19:33

   Ja dat kan natuurlijk ook. Al moet ik bekennen dat ik het soms lekkerder vind om een pakje te gebruiken omdat de puree dan zo lekker zacht is. (en omdat ik dan geen aardappelen hoef te koken ;))

   1. Rineke 12 januari 2017 om 11:50

    ja, mijn zus doet dat ook. Die maakt knolselderij puree van vers gekookte en gepureerde knolselderij en daar dan puree uit een zakje doorheen en ik moet toegeven dat dat toch wel erg lekkere puree is. Ik ga jouw recept wel maken volgende week maar dan kook ik de pastinaken met de aardappels mee en pureer ze samen.

    1. Brenda Kookt 12 januari 2017 om 18:43

     Wat een leuk idee om knolselderij door de puree te roeren. Dat ga ik ook zeker eens proberen.

 3. Marja 14 januari 2017 om 12:53

  Ik heb nog nooit pastinaak gegeten, maar als ik dit lees denk ik dat ik het toch maar eens moet proberen. Het ziet er wel erg lekker uit. Alleen de puree en jus maak ik lekker zelf. Ik ben niet van de pakjes en zakjes. Die zul je ook niet in mijn voorraadkast vinden. Het enige zakje dat ik gebruik, heel soms, is die voor dipsaus. En dan alleen nog maar in 1 smaak.
  Bedankt voor het recept.
  Groetjes en tot de volgende keer. Kusje voor Fem. ???????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept