Mini Lemon Cheesecake

mini-cheescakes-citroenMini lemon cheesecake, ik ben dus gek op dit soort gerechten. Frisse kleine taartjes die onweerstaanbaar lekker zijn. Zelfs nu we back to normal zijn moet je juist van deze lekkere dingen kunnen genieten. Met mate(n).

Toen ik met vriendinnen had afgesproken voor een gezellig (en lekker) tapasavondje bij mij thuis zou ik eigenlijk geen toetje serveren. Ik had namelijk meer dan genoeg lekkere tapas hapjes gemaakt. Toch wilde ik last-minute nog een toetje maken van ingrediënten die ik nog niet huis had. Het werden deze mini cheesecakes met lemon curd.

De lemon curd bewaarde ik in de vriezer dus daar hoefde ik niet veel voor te doen. ‘s Ochtends bakte ik de cheesecakes, waarna ze rest van de dag in de koelkast konden afkoelen. Ideaal. En het fijne is ook dat de cheesecakes niet te groot zijn. Als je eigenlijk vol zit na een lekker etentje passen deze er nog wel bij. Als je namelijk een hap genomen hebt kun je niet anders dan de hele cheesecake opeten.

mini-lemon-cheesecakes

Mini Lemon Cheesecake

Mini Lemon Cheesecake

30 minuten
+ 25 minuten

Ingrediënten

 • 100 gram digestieve biscuitjes
 • 55 gram roomboter
 • 450 gram roomkaas
 • 125 gram suiker
 • snuf zout
 • 2 eieren
 • 1 theelepel vanille extract
 • 12 eetlepels lemon curd bijvoorbeeld naar dit recept
 • 100 ml opgeklopte slagroom

  Extra benodigd: muffin tray en bakpapier

   Bereiding

   • Verwarm de oven voor op 160 ºC, vet de muffinvorm in en plaats in bakpapiertjes in de vormpjes.
   • Verkruimel de biscuits fijn en laat de boter in een pannetje op zacht vuur smelten. Roer de biscuitkruimels door de boter en verdeel dit mengsel over de vormpjes. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat de bodems opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
   • Klop de roomkaas los, voeg hierna de suiker en het zout toe en mix dit door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg hierna een voor een de eieren toe en klop dit goed door elkaar. Voeg de vanille extract toe en mix het nog een laatste keer goed door elkaar.
   • Verdeel de vulling over de muffintray. Bak de mini cheesecakes 20-24 minuten in de oven. (Check na 15 minuten of de cheesecakes niet te bruin worden, dek eventueel af met aluminiumfolie)
   • Laat de mini cheesecakes na het bakken afkoelen op een rek en plaats ze hierna nog even in de koelkast. Kan eventueel ook een nachtje.
   • Verdeel voor het serveren een eetlepel koude lemoncurd over de mini cheesecakes en daarbovenop een toef slagroom.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   20 comments
   1. Oh….wat zien die er lekker uit zeg! En net wat je zegt, die passen nog wel in een klein gaatje na het eten. Het is precies klein genoeg om juist lekker te zijn maar er niet vol van te worden. Ik ga ze zeker maken. En wat er over blijft is ook de andere dag nog lekker bij de koffie of thee. Echt een super gerechtje wat mij betreft. Ik ben ook helemaal stapelgek op lemoncurd, dat helpt natuurlijk ook. lol
    Groetjes en een dikke knuffel voor Fem.
    Marja. ??????

     1. laat gewoon even weten gisteren mini cheescake met lemon
      Gemaakt in een vierkant vorm (klein) super lekker?
      Zo heb je kleine vierkantjes voor hij de koffie

   2. Hoi Brenda,
    Ik heb maar een klein bakblik voor 6 cakejes, maar ik heb wel de hele hoeveelheid koek met boter en roomkaas-mengsel gemaakt. Kan ik die bewaren in de koelkast en dan morgen nog 6 cakejes maken?
    Groetjes, Kim

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk