Ga naar de inhoud

Groentefriet van koolraap, wortel en biet

Het is zondag, een mooie dag om friet te eten dacht ik zo. Vandaag ga ik niet voor de echte frieten (zoals deze) maar gaan we voor een gezondere variant, namelijk groentefriet. In het overzicht van de wintergroenten die we laatst deelden kwam ik tot de conclusie dat ik nog...
10 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Groentefriet van koolraap, wortel en biet

Friet van groentenHet is zondag, een mooie dag om friet te eten dacht ik zo. Vandaag ga ik niet voor de echte frieten (zoals deze) maar gaan we voor een gezondere variant, namelijk groentefriet.

In het overzicht van de wintergroenten die we laatst deelden kwam ik tot de conclusie dat ik nog niet eerder bewust koolraap heb gegeten, of zelf heb klaargemaakt. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Toen ik op de markt was zag ik naast de koolraap ook hele mooie verschillende bieten en wortels liggen. Het leek me leuk om deze te combineren. Uiteindelijk heb ik er groentefriet van gemaakt.

Het is super simpel, en wat mij betreft ook ontzettend lekker. Het enige wat je doen is het schillen en snijden van de groeten. Hierna heb ik ze even kort geblanceerd, op smaak gebracht en vervolgens in de oven gebakken. De frieten worden niet krokant zoals wanneer ze uit de frituur komen. Maar lekker zijn ze wel.

Een laatste tip, die niet zo gezond is, maar wel extra lekker:  eet de groentefriet met een lik mayonaise. Of nog lekkerder, truffelmayonaise.

Groentefriet koolraap bieten en wortelen

Groentefriet van koolraap, wortel en biet

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze groentefriet van koolraap, wortel en biet

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 ºC.
2
Stap 2
Schil de groenten en snijd het in frieten. Blanceer de groenten 4 minuten in kokend water. Haal ze hierna uit het water en laat het uitlekken op keukenpapier. Dep de frieten droog.
3
Stap 3
Verdeel de groentefrieten over de bakplaat en besprenkel dit met olijfolie. Leg er twee takjes tijm bij en breng op smaak met zout en peper. Bak de frieten 30 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

2 reacties

Philip

Hetzelfde maar gewoon in de frietketel gooien die handel! Veel lekkerder, wel naar 190° gaan!

Laat een bericht achter

Jonna@burgertrutjesNL

Lekker hoor! Friet is altijd goed

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op