Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Falafel wraps met gegrilde groenten

Falafel wrapsIk gooi er vandaag een lekker weekendreceptje in: Falafel wraps met gegrilde groenten. Snel klaar, en super lekker.

Valt het jullie op dat ik de laatste tijd veel makkelijke maaltijden deel die super snel klaar zijn? Ik geloof dat ik in een snelle kook-fase zit op dit moment. Ik heb even geen tijd om iedere dag uitgebreide recepten te koken. Dat komt doordat ik naast mijn blog bezig ben met de aanstaande verhuizing, het komt steeds dichterbij. En ja bij zo’n verhuizing komt nog aardig wat kijken qua planning, voorbereidingen in het oude huis (inpakken en weggooien enzo) en ook veel interieurshoppen en inspiratie op doen.

Hierdoor heb ik een vol hoofd en ben ik wat chaotisch en (licht) gestrest. Maar er moet natuurlijk ook lekker gegeten worden en daarom zoek ik soms naar een snelle oplossing. Zoals kant-en-klare falafelballetjes. Dat moet kunnen toch? (wil je zelf falafel maken? Check dan dit recept voor tomatenfalafel of het recept in mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist).

Omdat ik er wel eens wat anders mee wilde doen met falafel maakte ik er deze lekkere wraps van. Hummus mag niet ontbreken en omdat ik dat erg lekker vind voegde ik ook kikkererwten toe aan de wraps. Het fijne vind ik dat niet alleen de falafel warm is, maar ook de gegrilde groenten. Al kun je het gerecht ook koud eten, en bijvoorbeeld meenemen als lunch naar het werk.

Falafel wraps

Falafel wraps met gegrilde groenten

Falafel wraps met gegrilde groenten

30 minuten

Ingrediënten

 • 4 wraps
 • 16 falafel balletjes bijvoorbeeld naar dit recept
 • 6 eetlepels hummus bijvoorbeeld naar dit recept
 • 2 paprika's ik nam een rode en een gele
 • 1 courgette
 • 75 gram kikkererwten
 • tuinkers ter garnering
 • 3 handjes sla
 • olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 • Snijd de paprika in repen en de courgette in plakjes. Verdeel dit over een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.  Grill de groenten 25 minuten in de oven.
 • Bak de falafel in een koekenpan met olie aan (of verwarm ze de laatste 10 minuten mee in de oven).
 • Besmeer de wraps met hummus. Beleg de wraps met een handje sla en vervolgens de gegrilde groenten. Verdeel hier de falafel over en maak het af met kikkererwten en tuinkers.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Tanja 4 maart 2017 om 14:54

  Snel klaar en heerlijk lijkt me ! Allemaal ingrediénten die ik heel lekker vind en goed bij elkaar passen. Ook lekker als een party snack denkt, opgerold en in stukken gesneden of als een wraptaart in laagjes
  Succes met de verhuizing en laat je niet gek maken. Het is ook leuk, een nieuw home en nieuwe spullen. En ik hoop dat mooi weer hebt als je gaat verhuizen, bij mij was dat eens in een vliegende sneeuwstorm :-(

  1. Brenda Kookt 7 maart 2017 om 11:32

   Leuk idee om dit als snack te serveren Tanja. En dank je wel! Daar gaan we voor, heb er veel zin in. En mooi weer zou inderdaad wel een beetje helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept