Bami Goreng

Recept BamiIk gooi er even een altijd-goed maaltijd in. Bami goreng kan namelijk altijd als je het mij vraagt.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekend. Vinden jullie ook dat het zo snel gaat? Het is alweer maart, waar blijft de tijd? Het voorjaar staat voor de deur en dat is helemaal niet verkeerd. Wat dat betreft kan het me niet snel genoeg gaan, ik kan niet wachten tot we straks in de tuin kunnen zitten en ijsjes kunnen eten in het zonnetje.

Vandaag deel ik een receptje dat nu kan, maar ook straks in het voorjaar. Bami goreng mag voor mij namelijk het hele jaar rond. Het blijft lekker, of het nou warm en zonnig is of koud met regen.

Ik bereid mijn bami goreng met spekjes. Al vind ik het ook erg lekker om er kip bij te eten. Je kunt kipblokjes met de spekjes mee bakken, maar ik serveer de kipsaté er naast. Omdat ik stiekem ook fan ben van een schepje satésaus bij mijn bami.

Bami Goreng recept

Bami Goreng

Bami Goreng

40 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 250 gram mie
 • 125 gram spekblokjes
 • 2 tenen knoflook
 • 450 gram bamigroenten
 • 1 theelepel trassi garnalenpasta
 • 1 theelepel sambal
 • 3 eetlepels ketjap manis
 • 1/3 theelepel laos
 • 1/3 theelepel kaneel
 • 4 eieren
 • snuf zout
 • peper
 • olijfolie om in te bakken
 • kroepoek

Eventueel: extra taugé ter garnering en gebakken kipsaté en pindasaus

  Bereiding

  • Bak in een grote wok of hapjes pan de spekjes aan. Voeg de knoflook en groenten toe en bak dit kort mee. Doe de trassi, sambal, ketjap, laos, kaneel en zout er bij. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de eieren in een koekenpan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper.
  • Roer de gekookte mie door het groentemengsel en verdeel dit over de borden. Serveer de bami goreng met de gebakken eitjes en kroepoek. Eventueel ook lekker met kipsaté en een schepje pindasaus.
  Pin dit recept
  Afdrukken

  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  13 comments
   1. Trassi smaakt niet echt naar garnalen. Maar als je liever niet met trassi kookt kun je ook een beetje vissaus toevoegen. En als je geen kroepoek eet ivm de garnalen kun je dit ook weglaten.

  1. Kaneel in de Bami lijkt mij niet ècht smakelijk.ketoembar en djahè zou dat niet lekkerder zijn?
   ben bang dat de smaak van de kaneel overheerst of is dat niet zo??
   met vriendelijke groet,
   Karin.

  2. Ik maak bami niet meer anders dan enkel op deze manier! Is superlekker, vanavond gaan we ‘m weer maken, bedankt voor je heerlijke recepten!

  3. 5 stars
   Deze bami voor het eerst gemaakt en wij willen niks anders meer.
   De bami was overheerlijk. Aangezien ik geen trassie kon krijgen in onze supermarkt heb ik vissaus gebruikt.
   Hier kan geen andere bami aan tippen.

   Bedankt!!

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk