Salami pastaschotel

Salami pastaschotelPizza salami, maar dan in een ovenschotel. Met pasta. Dat maakt deze salami pastaschotel.

Ik geef toe, met een pizza heeft dit gerecht weinig te maken. Het is een ovenschotel met pasta. Pastaovenschotel. Met Salami dus.

Al zijn er wel een aantal overeenkomsten met pizza salami. Ze bevatten allebei salami, tomatensaus en kaas. Hierdoor heeft het qua smaak veel van elkaar weg. En qua geur, als de schotel uit de oven komt ruikt het naar pizza salami. (lekker!)

De ovenschotel bevat echter wel meer groenten dan een pizza salami. In plaats van het macaronipakket kun je ook een rode ui, prei en 2 paprika’s gebruiken. Maar als je het pakket neemt scheelt het weer snijden ;) Soms moet je gewoon cheaten in de keuken om het gemakkelijker en sneller te maken. Daar ben ik een groot voorstander van.

Vertel, wanneer zet jij deze salami pastaschotel op tafel?

Salami pastaschotel

Salami pastaschotel

Salami pastaschotel

40 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram pasta ik nam fusilli
  • 450 gram macaroni groenten
  • 400 gram passata gezeefde tomaten
  • 250 gram salami ik nam een worst die ik zelf in plakjes sneed
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • halve theelepel kaneel
  • 75 gram jong belegen geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • halve theelepel gedroogde basilicum of neem verse basilicum
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snuf zout.
  • Bak de groenten aan in een koekenpan. Voeg na 5 minuten de passata toe met 100 ml water en breng dit op smaak met zout en peper, oregano en de kaneel. Verwarm de saus nog 10 minuten op medium tot laag vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.
  • Snijd de salami in plakjes. Houd de helft van de salami apart, roer de andere helft samen met de afgegoten pasta door de saus. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit ook over de schotel. Bestrooi met basilicum en verdeel tot slot de overige plakjes salami over de schotel.
  • Verwarm de schotel 15 minuten in de oven. Serveer het direct uit de oven.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
16 comments
  1. Wil dit morgen maken,alleen mijn man lust geen kaas..zoals ik bij meerdere Italiaanse gerechten doe ik een stuk zonder kaas
    Ben benieuwd

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk