Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Salami pastaschotel

Salami pastaschotelPizza salami, maar dan in een ovenschotel. Met pasta. Dat maakt deze salami pastaschotel.

Ik geef toe, met een pizza heeft dit gerecht weinig te maken. Het is een ovenschotel met pasta. Pastaovenschotel. Met Salami dus.

Al zijn er wel een aantal overeenkomsten met pizza salami. Ze bevatten allebei salami, tomatensaus en kaas. Hierdoor heeft het qua smaak veel van elkaar weg. En qua geur, als de schotel uit de oven komt ruikt het naar pizza salami. (lekker!)

De ovenschotel bevat echter wel meer groenten dan een pizza salami. In plaats van het macaronipakket kun je ook een rode ui, prei en 2 paprika’s gebruiken. Maar als je het pakket neemt scheelt het weer snijden ;) Soms moet je gewoon cheaten in de keuken om het gemakkelijker en sneller te maken. Daar ben ik een groot voorstander van.

Vertel, wanneer zet jij deze salami pastaschotel op tafel?

Salami pastaschotel

Salami pastaschotel

Salami pastaschotel

40 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram pasta ik nam fusilli
  • 450 gram macaroni groenten
  • 400 gram passata gezeefde tomaten
  • 250 gram salami ik nam een worst die ik zelf in plakjes sneed
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • halve theelepel kaneel
  • 75 gram jong belegen geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • halve theelepel gedroogde basilicum of neem verse basilicum
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snuf zout.
  • Bak de groenten aan in een koekenpan. Voeg na 5 minuten de passata toe met 100 ml water en breng dit op smaak met zout en peper, oregano en de kaneel. Verwarm de saus nog 10 minuten op medium tot laag vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.
  • Snijd de salami in plakjes. Houd de helft van de salami apart, roer de andere helft samen met de afgegoten pasta door de saus. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit ook over de schotel. Bestrooi met basilicum en verdeel tot slot de overige plakjes salami over de schotel.
  • Verwarm de schotel 15 minuten in de oven. Serveer het direct uit de oven.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. arie 15 januari 2019 om 18:35

    hoi brenda
    vandaag gemaakt en iedereen was erg tevreden ,goed recept dus
    groeten
    arie

  2. Trudy 12 september 2019 om 08:07

    Heel lekker!

  3. Coco 28 oktober 2020 om 07:55

    Hoi Brenda, is het mogelijk om de mozzarella weg te laten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept