Tosti zalm

Tosti zalmTosti’s zijn hot! Deze zondag gaan we voor een tosti met een twist, namelijk een tosti zalm met kaas!

Ik weet niet waar ze vandaan komen, maar ineens zijn ze overal, de tosti’s. In hippe lunchrooms staan ze weer op de kaart en er worden zelfs restaurants geopend waar alleen maar tosti’s op de kaart staan. Lekker!

De tosti kennen we natuurlijk als de boterhammen belegd met ham en kaas (eventueel met ketchup) welke tussen de grill wordt gebakken. De croque monsieur. Maar het leuke aan de tosti is dat je er heel veel kanten mee op kunt. Je kunt hem beleggen met wat je lekker vindt.

Ik besloot een tosti met gerookte zalm te maken. Het verrassende is dat ik toch ook kaas heb toegevoegd, wat een prima combinatie leek. Een beetje honing, citroensap en dille maken de tosti extra lekker.

Tosti Zalm

 

Tosti zalm

Tosti zalm

20 minuten

Ingrediënten

 • 2 boterhammen
 • 1/2 eetlepel boter of margarine
 • 1 eetlepel roomkaas
 • sap van 1/4 citroen
 • klein beetje honing
 • 1/4 tl gedroogde dille
 • 2 plakjes gerookte zalm
 • plak jonge kaas

Bereiding

 • Besmeer een kant van de boterhammen met boter of margarine. Leg een boterham op de beboterde kant op een snijplank en besmeer de andere kant met roomkaas. Verdeel hier de citroensap en een beetje honing over en bestrooi met dille.
 • Verdeel hierover de plakjes gerookte zalm en daarop de kaas. Leg de andere boterham met de niet beboterde kant op de kaas.
 • Bak de tosti zalm tussen de grill, in een grillpan of in de oven goudbruin.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk