5x Lasagne

5x Lasagne, 5 lasagne collageHet is alweer een poos geleden dat in Friday 5 met jullie deelde. Vijf favoriete recepten van mijn blog. Vandaag gooi ik er weer eentje in: 5x lasagne!

Een goede lasagne is zo fijn op zijn tijd, ik kan me daar ontzettend op verheugen. Zo’n dampende volle ovenschaal met pasta, saus en mozzarella on top, daar word je toch blij van? Echte comfortfood. Vandaag zet ik 5 toppers van lasagne-recepten voor jullie op een rijtje. Zodat je de komende week iets te kiezen hebt.

Ga je voor een klassieke lasagne uit de oven of kies je voor een twist? Voor welk recept ga jij? Ik ben benieuwd!

Klik op de foto of titel van het gerecht om het recept direct te bekijken

 

5x Lasagne

5x Lasagne, Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Noem het standaard, klassiek of de lekkerste ever: de lasagne bolognese. Een ding is zeker, het is altijd goed en vrijwel iedereen vindt het lekker.

5x Lasagne

Open lasagne met spinazie en champignons

Naast de traditionele lasagne uit de oven kun je ook een open lasagne maken die je niet in de oven bereidt. In dit geval kook je de lasagne gaar en stapel je het op de borden op. Lekker met verse spinazie en champignons.

5x Lasagne, Recept lasagne al forno

Lasagne al forno

Wat mij betreft is de lasagne al forno de echte topper, de lekkerste. Deze lasagne bevat lekker veel vlees, een goede saus en natuurlijk mag de kaas niet ontbreken. Dit recept moet je gemaakt hebben.

5x Lasagne, Lasagne Caprese

Caprese Lasagne als lunch

Je kunt lasagne ook als lunch gerecht serveren. Dan is deze lasagne caprese een goede en lekkere optie.

5x Lasagne, Courgette lasagne

Courgette lasagne

Eet je liever koolhydraatarm of een wat lichtere maaltijd? Ga dan voor mijn courgette lasagne. In dit recept heb ik de lasagnebladen namelijk vervangen door courgette. Een lasagne zonder pasta dus. Minstens net zo lekker als de ‘echte’ lasagnes hierboven.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Hartelijk bedankt voor dit heerlijke recept.
    Ik ben er heel blij mee, want ik hou niet van die lasagne bladeren en nu heb ik een alternatief en nog reuze gezond.
    Groetjes, WILLY

  2. Kan ik een lasagne ook van tevoren maken, en dan bijvoorbeeld half garen? Normaal doe ik de lasagne 45 minuten op 180 graden, dat ik dan 2x de helft doe?

    1. Hoi Monique, in dat geval zou ik met de eerste keer bakken wel zorgen dat de lasagnebladen goed gaar zijn. De tweede keer hoef je de schotel dan alleen op te warmen, dit duurt dan minder lang.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk